Raportul devastator facut dupa incendiul de la Piatra Neamt: 71% din saloanele de terapie intensiva n-au sistem de ventilatie mecanica

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 18:24

   

Raportul devastator facut dupa incendiul de la Piatra Neamt: 71% din saloanele de terapie intensiva n-au sistem de ventilatie mecanica
Ministerul Sanatatii a facut public Raportul Inspectiei Sanitare de Stat redactat in urma controalelor dispuse imediat dupa incendiul de la Piatra Neamt la toate sectiile ATI din spitalele din Romania.

Astfel, s-a identificat ca in 28% din cele 314 spitale controlate nu exista un rezervor de apa, necesar pentru interventia rapida in caz de incendiu si ca in 71% din saloanele de terapie intensiva nu exista sistem de ventilatie mecanica care sa asigure circulatia corespunzatoare a aerului in incaperi.

CITESTE SI: Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repeta

Potrivit Ministerului Sanatatii, Rezultate preliminare ale Raportului de control al Inspectiei sanitare de stat din 23.12.2020, arata urmatoarele nereguli in sectiile ATI:

 • 28% dintre spitale nu au rezervor de apa pentru incendii;
 • 71% din saloanele de terapie intensiva nu au sistem de ventilatie mecanica prin exhaustare;
 • 60% din saloanele de terapie intensiva nu au sisteme de tratarea aerului cu 3 trepte de filtre HEPA.
 • 71% din sectile de ATI controlate nu se asigura distantele intre paturi (de 2, 5 m);
 • Doar 40% din sectile ATI respecta asigurarea normativului de medici pe timpul efectuarii unei garzi;
 • 56% dintre paturi nu sunt amplasate cel putin 12 prize pe ambele parti ale patului.
Din 243 unitati sanitare verificate:
 • 46% nu detin camera lucru asistente cuplata cu statia centrala de monitorizare;
 • 45% nu detin laborator pentru determinari de urgenta;
 • 36% nu detin depozit farmaceutic; 36% nu detin vestiar filtru pentru personalul medical.
 • 32% nu au cabinet medici ATI cu grup sanitar;
 • 31% nu au depozit aparatura si instrumentar;
 • 22% nu au grup igienizare;
 • 20% nu detin post supraveghere (directa sau monitorizata);
 • 20% nu detin spatiu sanitar pentru prelucrare si igienizare;


Mai puteti citi

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2543 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Sistem de exterminare
cu complici din corpul medical, incompetent, indolent, șpăgar CRIMINAL.
Pauperovici
rank 1
patentat de aia pentru care scrii
muscovitii care au "civilizat" multime de popoare

ce mult ii iubim

eu iti dau groapa gratis

in cu rte la mine

asa, ma pot py sh a pe tine zilnic
cipriotu
rank 5
Paupere, o-ntrebare:
Pe unde esti p.rost, te doare?

Mai Săracovici, vad ca te tot scremi pe-aici sa postezi comentarii cat mai savante si replici cat mai acide, da tot degeaba, că tot sărac la minte ramai. Atata poti, atata dai. Nici Dumnezeu nu-ti poate cere mai mult, darmite noi, muritorii de rand.

In ce-i priveste pe moscoviti, iti dau voie sa nu-i iubesti. Iubeste-i pe americani si pupa-le dosurile alea civilizatoare. Că ti-au adus atatea beneficii, de nici nu mai ai loc sa le mai pui in ograda aia a ta, unde zici că ai gropi la discretie. Băi sclavule, ai schimbat cizma rusească cu bocancul american si ti se pare ca plesnesti de democratie, da-n realitate tot sclav se cheama ca esti. Tot sub talpa cuiva stai, si nu mai conteaza daca talpa aia e de cizma sau de bocanc. Pricepi, băi fraiere?

Si daca tot ai adus vorba de civilizatie, stii cu adevarat ce inseamna notiunea asta? Iti spun eu ca in nici un caz nu inseamna doar sa nu mai fii maimuta, sa nu mai stai in copac si sa nu mai mananci banane. Daca tu nu mai halesti bananele direct din copac si le cumperi de la supermarketurile straineze, nu se cheama nicidecum ca te-ai civilizat. Se cheama ca le bagi strainezilor bani in buzunare, iar tu tot fraier ramai, fiindca la directiva respectivilor strainezi "democrati" ti-ai taiat bananierul din propria ograda, de unde puteai sa mananci fara sa te coste vreun ban.

Cam asta inseamna sa fii sluga, in caz ca n-ai inteles. Sa-ti pleci capul in fata intereselor altora si sa-ti ingropi propriile interese. Si sa mai ai si o fericire natanga pe chestia asta.

Ai priceput ce-am vrut sa zic? Daca nu, chiar nu-i nici o mare paguba. Iti inteleg, omeneste, limitele priceperii. Exact asa cum spuneam: atata poti.

Hai, pa!
Nonpolitikon
rank 5
Nu s-a afirmat la-nceputu' pandemiei că-n toamnă vom avea nevoie de
4.600 de ventilatoare mecanice? Cate mai trebuie pană la realizarea acestui număr?
Caliman Eugen
rank 4
1.Rapoartele sint devastatoare in orice domeniu s-ar realiza o
evaluare: invatamint-educatie, social, stare rutiera si cale ferata, conservare obiective de patrimoniu si interes national, zona energetica, infrastructura generala, etc. deoarece Romania n-are industria care sa produca o valoare adaugata inalta,la fel ca tarile Vestice si unele Estice.
Intreprinderile industriale exista in numar redus in marile orase, dar este o industrie a "primei revolutii industriale", cu montaj manual si mecanizare sau robotizare inexistenta, pentru componente ale unor mari industrii externe.Ea nu acopera nici o zecime din teritoriul tarii, iar valoarea adaugata a produselor este atit de redusa incit salariile sint catre minimul pe economie iar contributiile bugetare nu asigura minimul financiar necesar sistemelor aratate!
2.De doua decenii de la initierea integrarii, Romania stagneaza economic, financiar si ca salarii la acelasi nivel ca in 2000!
Comparind "cresterea" de 5 ori a PIB-ului fata de 2000 cu devalorizarea de trei ori a monedei nationale (1,50 lei un Euro in 2000 si aproape 5 lei in 2020), constatam ca sub raport real, financiar, Romania a stagnat bine mersi sub conducerea inteleapta a PSD si PNL!Aceasta crestere economica RAMASA NU EXISTA, fiindca PRETUL ei ESTE O INDATORARE EXTERNA catre 140 LA SUTA DIN pib si probabil citeva sute de miliarde de Euro consumate de BNR pentru a pastra si paritatea slaba actuala a leului!
3.Dezastrul general al sistemelor economice si bugetare se datoreaza in principal lipsei re-industrializarii tarii, refuzului de ultima instanta al PSD si presedintelui PNLiberal Ludovic Orban de a evalua si promova proiectul de tara cu acest obiectiv, pe care i l-am propus PERSONAL dumnealui, insotit si de dosarul explicativ al acestuia.
In consecinta, anul trecut a fost pierdut pentru Romania sub raport economic la fel ca anul in curs, deoarece un PROGRAM de Guvernare de 262 de pagini de maculatura economica care copiaza de 20 de ani aceleasi obiective ce trebuiau facute in Romania (si cirpeli economice si legislative) NU are cum sa REINDUSTRIALIZEZE tara!
Refuzul evaluarii si promovarii in economie a acestui proiect este catastrofic pentru tara, ramasa condamnata datorita subfinantarii cronice a domeniilor economice si bugetare la repetitivitatea sistematica a catastrofelor spitalicesti, dar mai mult ca atit, la exodul sau moartea prematura a cetatenilor datorita saraciei, subnutritiei, lipsei de medicamente si servicii sanitare, etc.
4.Sub raport economic si financiar, Romania deja se situeaza in pozitia Greciei care la un moment dat nu mai putea sa-si sustina finantarea zonei economice si bugetare.Acest lucru este vizibil pentru cine vrea sa o vada, iar cine nu vrea, o va vedea in vara dupa ce pandemia va cunoaste retragerea treptata si economia UE si nationala va iesi din ameteala actuala a cheltuielilor "admisibile".
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor