Un incendiu a izbucnit la adaposturile Circului Globus din Bucuresti - mai multe animale au murit UPDATE

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 07:00
8924 citiri
Un incendiu a izbucnit la adaposturile Circului Globus din Bucuresti - mai multe animale au murit UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Un incendiu puternic a izbucnit joi dimineata, in jurul orei 5:00, la o cladire de pe Soseaua Petricani din Bucuresti, unde se afla adaposturile Circului Globus.

UPDATE: Medicii veterinari au sosit de urgenta sa tranchilizeze animalele speriate de fumul gros, ca sa poata fi mutate.

Interventia pompierilor a fost ingreunata din cauza zapezii, fiind probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului.

"Am solicitat Apa Nova sa mareasca presiunea pe reteaua de hidranti din zona. Sunt probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificati si hidranti inghetati in zona respectiva", a mai spus Daniel Vasile, citat de News.ro.

UPDATE2 08:10: Reprezentantii ISU Bucuresti Ilfov au anuntat ca mai multe animale au murit. Este vorba despre patru pisici, doi porcusori vietnamezi, doi tigri si trei caini. In schimb, pompierii au reusit sa salveze sapte tigri, doua camile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari si cateva capre.

"Animalele salvate sunt tot in zona spatiului de adapostire. O eventuala decizie de relocare a acestora va fi luata de personalul administrativ. Au tot sprijinul nostru, dar este evident ce este nevoie de mijloace de transport adecvate", au anuntat reprezentantii ISU.

Managerul Circului Globus, dupa incendiul devastator: Nu erau furaje depozitate. Nu stiu de ce tigrii nu au iesit

Managerul Circului Globus din Bucuresti, Victor Coman, a declarat pentru News.ro ca in grajdurile institutiei din soseaua Petricani se aflau adapostite animalele pensionate ale circului si ca printre cele ucise de incendiu se aflau si cateva din proprietatea unei dresoare din Ucraina.

"Nu stim exact ce s-a intamplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru ma va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Stiu ca au murit doi tigri, care nu stiu de ce nu au iesit in curtea lor, cum au facut ceilalti trei. Mai erau acolo cateva pisici si porcusori vietnamezi, care apartineau unei dresoare ucrainene", a spus el.

Acesta a precizat ca niciunul dintre angajati nu a fost ranit.

"Din fericire, nu este niciun angajat ranit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingatoare si oamenii au incercat initial sa stinga ei. Au vazut ca flacara este mare si au sunat imediat la pompieri", a adaugat Coman.

Reprezentantii Circului Globus au declarat ca poarta negocieri cu Gradina Zoologica din Capitala pentru a putea muta animalele salvate, care erau retrase din activitate, anunta Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#incendiu lei tigri circ Bucuresti, #incendiu adapost Circul Globus, #incendiu animale murit Globus , #incendiu