UPDATE Incendiul din Prahova: Cei doi pacienti arsi au fost acceptati pentru transfer la spitale din Belgia si Austria. Aeronava a decolat de pe aeroportul din Otopeni

Marti, 02 Martie 2021, ora 15:35
3510 citiri
UPDATE Incendiul din Prahova: Cei doi pacienti arsi au fost acceptati pentru transfer la spitale din Belgia si Austria. Aeronava a decolat de pe aeroportul din Otopeni
Un pacient la pleca in Belgia FOTO (generica) Ambulanta

Unul dintre pacientii arsi in incendiul de la fabrica de titei din Prahova a primit accept pentru transfer la Spitalul Militar "Reine Astrid" din Belgia. Al doilea pacient va fi transferat la spitalul AKH din Viena. Aeronava cu cei doi pacienti a decolat de pe aeroportul Otopeni.

Update 15.35:

Cei doi pacienti raniti in incendiul de la Inotesti, din judetul Prahova, sunt transferati marti, 2 martie, in strainatate cu ajutorul unei aeronave aflate in dotarea Ministerului Apararii.

Potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe intreg parcursul misiunii de transfer, pacientii vor fi asistati de o echipa medicala din cadrul UPU - SMURD Bucuresti Floreasca.

Aeronava a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, precizeaza DSU pe pagina de Facebook.

Update 11.15:

Ministerul Sanatatii anunta ca s-a obtinut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient cu arsuri suferite in incendiul din localitatea Inotesti, judetul Prahova.

Transferul se va face imediat ce va fi posibil si este realizat, conform legii, de catre DSU - MAI, precizeaza autoritatile.

Stire initiala:

Ministerul Sanatatii a anuntat ca au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienti cu arsuri, suferite in incendiul din localitatea Inotesti, judetul Prahova.

"Rapoartele au fost transmise de catre Spitalul Judetean Ploiesti, completate de comisia de specialitate constituita la nivelul spitalului in baza Ordinului Ministrului Sanatatii 2063/2020 in vederea transferului in strainatate.

Conform informatiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB si III pe 60% din suprafata corporala. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB si III pe 70% din suprafata corporala. Ambii pacienti au arsuri ale cailor aeriene superioare.

Documentele au fost transmise si Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne in vederea identificarii unor locuri in centre de mari arsi din Europa si a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Incendiul la fabrica din Prahova a izbucnit de la un aparat de sudura. Normele legale nu ar fi fost respectate

Conform ultimelor informatii primite de la COSU, pentru unul dintre pacientii arsi, DSU a obtinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar "Reine Astrid" din Belgia. Se asteapta un raspuns si de la AKH Viena pentru al doilea pacient", a transmis Ministerul Sanatatii.

Un incendiu violent a izbucnit luni seara la o fabrica de produse din titei din Prahova, iar focul se manifesta generalizat la o hala si a cuprins trei autoturisme si un autotren. Doua persoane au suferit arsuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, la peste 8 ani de la Colectiv. Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii
A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, la peste 8 ani de la Colectiv. Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii
Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a înfiinţat Registrul Naţional Unic al...
#incendiu fabrica de titei, #Prahova, #pacienti arsi, #transfer belgia , #incendiu