Explozia de la Bacau, provocata de scurgeri de gaze la conducta principala (Video)

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 09:35
1675 citiri
Explozia de la Bacau, provocata de scurgeri de gaze la conducta principala (Video)
Foto: Antena 3

Noi scurgeri de gaze au fost descoperite de specialisti in blocul din Bacau in care, marti, a avut loc o explozie puternica, urmata de un incendiu.

Reprezentantii furnizorului de gaz au deschis o ancheta, pentru a stabili cauzele exploziei si, potrivit primelor ipoteze, cauza principala ar fi fost niste scurgeri de gaze la conducta principala, aflata la parterul blocului, potrivit Realitatea TV.

Prefectul judetului Bacau, Constantin Scripat, a declarat, miercuri dimineata, ca in acest caz nu exista o concluzie finala privind cauzele producerii exploziei, cercetarile fiind inca in curs, insa cel mai probabil este vorba despre scurgeri de gaze din reteaua de transport.

Prefectul de Bacau a spus ca specialistii au avut doua ipoteze in acest caz: defectiuni la centrala termica din apartamentul in care s-a produs deflagratia sau manipulare defectuoasa a centralei si scurgeri de la reteaua de gaze. El a precizat ca prima dintre ipoteze "a cazut".

Prefectul a precizat ca la fata locului se afla trei echipe de experti care aduna in continuare probe si fac masuratori pentru a stabili cauza exacta a deflagratiei.

De asemenea, specialistii au descoperit, marti seara, noi scurgeri de gaze in zona in care a avut loc explozia.

Locatarii sustin ca pe casa scarii se simtea miros de gaz de mai mult timp, dar nimeni n-a intervenit.

In urma deflagratiei, trei oameni au ajuns la spital, cu arsuri grave. Un barbat a fost transportat marti la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost supus unei interventii chirurgicale.

Doctorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie din cadrul spitalului, a declarat ca victima prezenta la internare mai multe traumatisme. Acesta a mai adaugat ca pacientului i-au fost toaletate arsurile. In acest moment, barbatul se afla la internat la sectia de Terapie Intensiva, sub atenta supraveghere.

Explozie urmata de incendiu, intr-un bloc din Bacau: trei victime (Video)

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a declarat, marti, ca incendiul s-a produs din cauza instalatiilor vechi, iar un incident similar s-ar putea produce in orice moment in mai multe blocuri din Bacau.

"Ceea ce este important este ca nu avem morti, sper sa nu avem pana la sfarsitul zilei. Incendiul a fost cauzat de o acumulare de gaze, din cauza retelei foarte vechi, sunt blocuri de 40-50 de ani si oriunde poate exista o fisura", a subliniat edilul.

Aproximativ 20 de familii au fost evacuate din cele 16 apartamente afectate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#explozie bucau, #acumulare gazr bloc bacau, #bacau incendiu , #incendiu