Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incendiu in Colectiv "Foc", piesa de teatru despre tragedia din club

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 19:04
2749 citiri
Incendiu in Colectiv "Foc", piesa de teatru despre tragedia din club
Foto: Arhiva Ziare.com

Teatrul Municipal Bacovia din Bacau pregateste, pentru duminica, o premiera absoluta a spectacolului cu piesa "Foc", un text scris de actorul bacauan Valentin Braniste, inspirat din tragedia produsa in Clubul Colectiv din Bucuresti, in care si-au pierdut viata pana in prezent 53 de tineri.

"M-a marcat profund soarta nefericita a tinerilor aflati in club pentru a se simti bine. Cum actorii sunt reflexia societatii, traind cu o intensitate speciala clipele prin care trece aceasta, am fost indemnat din interiorul meu sa fiu scribul care sa puna in fata oamenilor continuarea, prin intermediul artei teatrale ofensive si posibil cu ecou in timp, a trairilor celor ce au fost martori la tragedie, dar si a cauzelor care au dus la curmarea ori afectarea monstruoasa a atator vieti de oameni tineri", a declarat autorul piesei, care este si regizorul spectacolului.

Potrivit acestuia, "in spiritul subiectului", suportul muzical este asigurat de melodii interpretate de formatia Bucovina, in care a activat Adrian Rugina, eroul de la Colectiv care si-a pierdut viata salvand cinci vieti din incendiu.

Valentin Braniste a mai spus ca are drept invitati speciali la premiera "preoti si rockeri bacauani, pentru a se cunoaste si incepe un dialog".

Incendiu in Colectiv Bilantul negru ajunge la 54 de morti, dupa ce un tanar de 22 de ani a murit

Accesul la acest spectacol se va face pe baza de donatii, in limita locurilor disponibile, urmand ca banii stransi in urma evenimentului sa fie folositi in scopul ajutorarii victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Premiera spectacolului de teatru "Foc" va fi prefatata, vineri, de o alta productie teatrala prezentata cu acelasi scop caritabil.

Teatrului Municipal Bacovia i s-au asociat in acest demers umanitar trupele de teatru pentru adolescenti, Act Bacau si Nobody's Group, cu spectacolul "We are One for Colectiv", o productie teatrala unitara, scrisa, regizata si interpretata de membrii celor doua trupe de tineri bacauani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#piesa teatru incendiu Coleciv, #Foc piesa teatru Colectiv , #incendiu