Incendiu in Colectiv: Parastas de noua zile, oficiat de 15 preoti, in fata clubului

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 16:01
2873 citiri
Incendiu in Colectiv: Parastas de noua zile, oficiat de 15 preoti, in fata clubului
Foto: Arhiva Ziare.com

Preoti de la mai multe biserici au oficiat, duminica, in fata clubului "Colectiv", parastasul de noua zile pentru cei care si-au pierdut viata aici pe 30 octombrie, fiind prezenti peste 200 de oameni.

Vezi cele mai noi informatii de duminica

"Soborul a fost condus de parintele Aurel Mihai, vicar eparhial, insotit de parintele protoiereu Florin Nectarie Busuioc si de preoti de la parohiile din jur [...]

A fost un sobor format din 15 preoti, iar coliva a fost facuta chiar de sora parintelui patriarh, profesoara Visan. Dansa s-a oferit", a declarat presei preotul si vicarul eparhial Aurel Mihai, dupa oficierea slujbei.

Intrebat de jurnalisti daca Biserica judeca modul in care au murit tinerii din "Colectiv", preotul a spus ca institutia se roaga pentru acestia.

"Biserica nu judeca, ci se roaga (...) A fost surprinzator pentru noi modul in care s-a intamplat si cred ca pentru oricine, nu numai pentru noi. Avem datoria sa ne rugam pentru acestia", a mentionat vicarul eparhial.

El a precizat ca pentru aceia care isi pierd viata precum tinerii din clubul "Colectiv" nu exista o randuiala speciala, dar ca rugaciunile preotilor sunt mai "intense" in acest caz.

"Au trecut la Domnul in conditii neasteptate pentru noi si cu atat mai mult ne rugam pentru ei, avand in vedere varsta, locul si modul in care s-a intamplat (tragedia n.r.) ", a afirmat Aurel Mihai. Potrivit acestuia, parastasul s-a oficiat din partea Bisericii Ortodoxe.

"Patriarhul Daniel ne-a randuit ca, dupa ce in primele zile am savarsit rugaciunile in biserica, dupa aceea prohodirea, la soroacele care sunt randuite dupa invatatura noastra de credinta ortodoxa, sa le savarsim aici, din partea Bisericii Ortodoxe", a mentionat preotul.

El a adaugat ca sambata a fost oficiata o slujba privind pomenirea mortilor. "Ieri a fost o slujba legata de pomenirea generala a mortilor, iar alaltaieri seara a fost slujba la sapte zile, implinindu-se o saptamana de la tragicul accident", a declarat Aurel Mihai.

In alta ordine de idei, el a amintit ca biserica se mobilizeaza sa stranga fonduri pentru a-i ajuta pe cei raniti in urma tragediei.

"Este un subiect ce a mai fost reluat acum doua seri, pe de o parte rugaciunile care se inalta, dar si din punct de vedere material, ne referim la sangele care a fost donat, la mobilizarea preotilor, la sange, pampersi, ajutoare in bani", a adaugat vicarul eparhial.

Oamenii continua sa vina in fata clubului "Colectiv" pentru a aprinde lumanari si depune flori in memoria celor care au pierit aici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#parastas noua zile Colectiv, #incendiu Colectiv, #victime incendiu Colectiv , #incendiu