Incendiu la Rafinaria Petromidia Navodari: In ce stare sunt cele patru victime si unde vor fi tratate

Luni, 22 August 2016, ora 21:40
2361 citiri
Incendiu la Rafinaria Petromidia Navodari: In ce stare sunt cele patru victime si unde vor fi tratate
Foto: Ziare.com

Patru persoane au suferit arsuri in urma incendiului ce a izbucnit luni la Rafinaria Petromidia Navodari.

Ministerul Sanatatii anunta ca una dintre cele patru victime are arsuri de gradul III pe intreaga suprafata a corpului, in timp ce ceilalti trei au arsuri pe 20-25% din suprafata corpului, starea lor de sanatate fiind stabila.

Citeste toate detaliile despre incendiul de la Rafinaria Petromidia Navodari

Victima grav ranita este un barbat de 35 de ani. El este in stare stabila si este intubat, urmand a fi transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni, de la Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii remis Ziare.com.

Unul dintre medicii de la Constanta care a vorbit cu jurnalistii despre starea pacientului in cauza a spus ca "sansele sunt minime de supravietuire".

O alta victima este un barbat de 49 de ani, cu arsuri de gradul II-III pe 25% din suprafata corpului. El a fost stabilizat, intubat, insa are leziuni ale cailor respiratorii. Si acesta va fi transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Spitalul de Arsi, autorizat iar sa trateze arsuri, dupa incidentul cu viermii de pe pacient

Celelalte doua victime au rani mai putin grave si ambele vor fi transportate la Spitalul de Arsi din Capitala, anunta Ministerul Sanatatii.

Este vorba de un barbat de 34 de ani, cu arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafata corpului. El este stabil, neintubat si nu are leziuni pe caile respiratorii.

A patra victima este un barbat de 58 de ani cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafata corpului. Si acesta e stabil, neintubat si nu are leziuni pe caile respiratorii.

Cat despre situatia de la Spitalul de Arsi, a carui sectie ATI a fost inchisa la jumatatea lunii iulie si despre care ministrul Vlad Voiculescu spunea ca cea mai buna solutie este sa fie desfiintat, Ministerul precizeaza ca unitatea medicala a primit autorizatii pentru reluarea activitatii pe mai multe tratamente.

"Spitalul de Arsi a primit autorizatia de la DSP Bucuresti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine si reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri in suprafata maxima de 25% si care nu presupun activitate in sectia ATI.

Comisia de Chirurgie Plastica a Ministerului Sanatatii a aprobat aceasta reluare de activitate. In consecinta, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta si Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti si Judetului Ilfov pentru directionarea cazurilor care se inscriu in conditiile mentionate", se arata in comunicatul citat.

Masurile de la Spitalul de Arsi au fost luate dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat unitatea medicala. Intr-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la cateva zile dupa ce i s-a administrat o transfuzie cu alta grupa de sange, iar in alt caz, un barbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la cateva zile dupa ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor.

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#victime incendiu rafinarie Navodari, #raniti incendiu rafinaria Petromidia , #incendiu