Incendiu devastator în Vaslui: 15 hectare de grâu și un camion încărcat cu 38 de tone de cereale s-au transformat în scrum VIDEO

Marti, 03 August 2021, ora 08:56
2749 citiri
Incendiu devastator în Vaslui: 15 hectare de grâu și un camion încărcat cu 38 de tone de cereale s-au transformat în scrum VIDEO
Un vânt aprig s-a iscat din senin întețind flăcările FOTO captura video YouTube

Un incendiu de proporții, izbucnit luni, 2 august, pe un câmp din Bunești Averești, în județul Vaslui, a distrus 15 hectare cu grâu, un camion încărcat cu 38 de tone de grâu abia recoltat, precum și alte 20 de hectare de miriște.

Misiunea pompierilor de la Huși, ajutați de voluntarii din serviciul de la Primăria Bunești Averești, a fost cu atât mai grea, cu cât un vânt aprig s-a iscat din senin, chiar când flăcările începuseră să se întețească.

Cauza incendiului, spun pompierii militari, a fost efectul termic produs de toba de eșapament a camionului. Pagubele sunt importante, camionul și întreaga cultură de grâu aparține unui investitor din Huși, care însă are activitatea agricolă pe raza comunei Bunești Averești, unde a arendat teren de la localnici.

Trebuie spus că de mare ajutor în limitarea pagubelor, spun reprezentații Primăriei, a fost apa adusă, preventiv, în zonă. “Am avut aici adusă apă, că știu că întotdeauna e bine să fii prevăzător. S-au alimentat de aici și autospecialele pompierilor, am adus și plug, ca să tragem brazde, însă ne-a îngreunat mult vântul”, a spus primarul Vasile Taragan, citat de Vremea Nouă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 35 hectare de grâu și miriște, precum și la nivelul unui autovehicul de mare tonaj încărcat cu peste 35 tone grâu. Incendiul se manifesta cu violență și exista riscul de propagare la o pădure din apropiere.

#incendiu, #Vaslui, #cereale, #camion , #incendiu