Pompierii nu pot stinge incendiul din Parcul National Domogled, din cauza vantului UPDATE

Duminica, 29 Aprilie 2018, ora 21:55
2765 citiri
Pompierii nu pot stinge incendiul din Parcul National Domogled, din cauza vantului UPDATE
Foto: Facebook/ ISU Caras-Severin

Elicopterele care actioneaza pentru stingerea incendiului izbucnit vineri in Parcul National Domogled - Valea Cernei si-au reinceput misiunea duminica dimineata, insa, din cauza intensificarii vantului, zborul acestora a fost intrerupt.

"Elicopterele au inceput misiunea de aruncare cu apa, la prima ora a diminetii. In urma recunoasterii efectuate din elicopter, s-a constatat ca incendiul nu s-a extins peste noapte. Nu au mai fost observate flacari, dar inca fumega in aceleasi doua locatii unde s-a intervenit.

Judetul nostru se afla sub atentionare de cod galben de vant pana in jurul orei 13:00. Din cauza intensificarii vantului in zona Baile Herculane, misiunile elicopterelor au fost oprite momentan", a declarat purtatorul de cuvant al ISU "Semenic" Caras-Severin, Magdalena Tocmelea.

Duminica dimineata au fost efectuate sapte aruncari cu apa, urmand ca acestea sa fie reluate, daca vremea o va permite, in jurul orelor 15:00 - 16:00. Pana atunci, continua interventia echipajelor la sol.

UPDATE 21:50 - Pompierii s-au retras din zona incendiului si vor relua operatiunile luni, insa exista riscul de extindere a focului din cauza vantului.

Un turist a anuntat, vineri, 27 aprilie, un incendiu in zona orasului Baile Herculane, in Parcul National Domogled - Valea Cernei. La fata locului s-au deplasat de urgenta 20 de pompieri militari din cadrul Detasamentelor de Pompieri Resita si Caransebes si 10 lucratori ai Ocolului Silvic Baile Herculane.

Incendiul se manifesta la o plantatie de pin negru de Banat si subarboret si exista pericolul extinderii la o padure de fag. Zona in care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanta fasa de orasul Baile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, si este caracterizata de un relief foarte dificil. Este o zona stancoasa, pe o panta abrupta, cu o inclinatie de 40 de grade.

Pentru lichidarea si limitarea pagubelor, se intervine cu zeci de pompieri militari din cadrul ISU Semenic, ai Inspectoratelor pentru situatii de urgenta Timis, Gorj si Mehedinti, ai Ocolului Silvic si doua cu elicoptere. De asemenea, au fost trimise in sprijin mijloace de interventie - rucsaci pentru stingerea incendiilor de padure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele judetene Bucuresti-Ilfov, Arad, Hunedoara si Unitatea Speciala de Interventie in Situatii de Urgenta Ciolpani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pompieri vant incendiu Domogled, #incendiu Parcul National Domogled , #incendiu