Pompierii se lupta de doua zile cu incendiul devastator de padure din Masivul Sureanu

Joi, 29 Martie 2012, ora 15:26
1181 citiri
Pompierii se lupta de doua zile cu incendiul devastator de padure din Masivul Sureanu
Foto: Arhiva

Zeci de pompieri de la detasamentele din Hunedoara si Petrosani, sustinuti de reprezentanti ai Ocolului Silvic Hateg, s-au luptat si joi cu incendiul

de padure ce a izbucnit miercuri in Masivul Sureanu.

Potrivit sefului ISU, Viorel Demean, peste 100 de pompieri, reprezentanti ai Ocolului Silvic Hateg, jandarmi si membri ai Serviciului voluntar pentru situatii de Urgenta Hateg au actionat, miercuri, mai bine de 6 ore pentru lichidarea incendiului care s-a propagat la aproximativ 50 hectare de padure de pin si fag in zona Santamaria Orlea.

"Echipele de interventie au executat fasii de izolare a incendiului care au constat in indepartarea de pe sol a frunzelor si crengilor uscate si au intervenit cu lopeti din cauciuc si alte mijloace specifice pentru limitarea arderii.

Incendiul s-a dezvoltat intr-o zona inaccesibila autospecialelor cu apa si spuma, munca echipelor de interventie fiind ingreunata de terenul accidentat, greu accesibil, si de vantul puternic care a favorizat propagarea rapida a arderii", declara Demean.

Pe timpul noptii, aria incendiata a fost supravegheata de reprezentantii Ocolului Silvic Hateg, iar pompierii cred ca, cel mai probabil, incendiul a fost generat de utilizarea focului deschis in aer liber in scopul igienizarii terenurilor agricole sau pasunilor.

Numai intr-o singura zi, mai exact miercuri, pompierii hunedoreni au fost implicati in 30 de actiuni de stingere a incendiilor de vegetatie uscata, ce au afectat 265 de hectare de teren dintre care 80 sunt litiera de padure, iar 50 de fond forestier.

In total, in ultimele 28 de zile, pompierii hunedoreni au intervenit pentru lichidarea a 788 arderi de vegetatie uscata, care s-au propagat pe aproximativ 5.021 hectare, dintre care 1.376 hectare sunt litiera de padure, iar 50 de hectare coronament de padure de pin si fag.

In ciuda amenzilor aplicate, in ultima vreme, de pompierii hunedoreni, fermierii continua sa utilizeze focul in aer liber, in scopul igienizarii terenurilor. Pana acum, angajatii ISU au aplicat 18 sanctiuni contraventionale, in valoare de 18.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendii padure Hunedoara, #incendii vegetatie, #pompieri incendiu padure , #incendiu