Primarul din Argeș care și-a dat foc la primărie a fost arestat preventiv. După incendiu a mers la mănăstire și la mormântul lui Arsenie Boca

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 17:02
5723 citiri
Primarul din Argeș care și-a dat foc la primărie a fost arestat preventiv. După incendiu a mers la mănăstire și la mormântul lui Arsenie Boca
Căutat de polițiști, edilul s-a recules la Mănăstirea Lainici și la mormântul lui Arsenie Boca FOTO News.ro

UPDATE. Judecătoria Topoloveni a dispus vineri, 17 decembrie, arestarea preventivă a primarului comunei argeşene Beleţi-Negreşti, Mihai Marin, suspectat că a provocat un incendiu în sediul instituţiei pe care o conduce.

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.M. (...) pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere (...) şi sustragere sau distrugere de înscrisuri (...) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2021 şi până la data de 15.01.2022, inclusiv. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar", se arată în hotărârea instanţei.

Decizia este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Știrea inițială

Edilul comunei comunei Beleţi-Negreşti urmează să se prezinte în fața magistraților vineri, 17 decembrie, cu propunere de măsuri preventive, el fiind reținut joi seara de polițiști pentru distrugere.

El a recunoscut că a dat foc instituției pe care o conduce. Motivul? Era supărat că nimeni nu îl asculta. După incendiu, a mers la două mănăstiri, pentru a-şi cere iertare pentru faptele comise.

Marin Mihai s-a plâns anchetatorilor că nu reușea să își facă treaba din cauză că nu îl ascultau subordonații. Așa ar fi ajuns ca, într-un moment de furie, să plănuiască totul. Pentru incendiu a folosit motorina depozitată pentru deszăpezire. Apoi a dispărut fără urmă.

Căutat de polițiști, edilul s-a recules la Mănăstirea Lainici și la mormântul lui Arsenie Boca, conform observatornews.ro.

Primarul a rămas o noapte în arest

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie, la Primăria Beleţi-Negreşti.

Joi seara, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de aducere a primarului Mihai Marin (53 de ani) bănuit de săvârşirea faptelor, care a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 şi 259 din Codul Penal", precizează IPJ Argeş pentru Adevarul.ro.

După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pompierii fac cercetări

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului din noaptea de 12 spre 13 decembrie este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea focului.

Flăcările au mistuit clădirea instituţiei, dar şi arhiva aflată într-o clădire alăturată, în care se aflau documentele contabile ale administraţiei.

Primăria Beleţi-Negreşti a făcut, în perioada 2-10 decembrie 2021, obiectul unui control al Instituţiei Prefectului - Argeş. Raportul de control nu este finalizat, dar inspectorii spun că în cadrul instituţiei au fost constatate unele probleme "nu foarte grave", dar şi existenţa unor tensiuni între edil şi secretara Primăriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#incendiu primarie, #Marin Mihai, #primar Arges, #retinere primar, #dosar distrugere , #incendiu