Un pacient a dat foc in spitalul din Vaslui

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 17:55
2357 citiri
Un pacient a dat foc in spitalul din Vaslui
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat de 60 de ani, din comuna vasluiana Zapodeni, este cercetat de politisti pentru distrugere, fiind acuzat ca a provocat un incendiu in izolatorul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui, unde ramasese nesupravegheat dupa acordarea asistentei medicale.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, barbatul a dat foc cu chibritul unui pat din izolatorul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean, unde cadrele medicale l-au dus, dupa acordarea consultului de specialitate, pentru a fi transferat cu ambulanta la Sectia de Psihiatrie.

In foarte scurt timp, flacarile au cuprins salteaua, lenjeria si patul respectiv, fumul gros rezultat ducand la declansarea sistemului de alarmare la incendiu si, implicit, la alertarea personalului medical de la UPU.

Trei echipaje de pompieri s-au deplasat in cateva minute la spitalul vasluian, insa nu a mai fost nevoie de interventia echipajelor, intrucat incendiul fusese stins de catre angajatii unitatii medicale, care au spart si geamurile incaperii pentru evacuarea fumului.

"Pe timpul cercetarilor, barbatul de 60 de ani a afirmat ca a incendiat patul pentru ca i s-ar fi facut frig. Atat pacientul in cauza, cat si un alt bolnav aflat in respectiva incapere au fost evacuati la timp de personalul medical. Pe numele barbatului care a provocat incendiul s-a intocmit dosar penal pentru distrugere", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Dupa finalizarea anchetei la fata locului, barbatul de 60 de ani a fost transportat la Sectia de Psihiatrie a SJU Vaslui, situata la aproximativ doi kilometri de spitalul vasluian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#barbat incendiu spital, #barbat incendiu urgente spital, #barbat incendiu spital Vaslui , #incendiu