Un roman a fost arestat, dupa ce a dat foc unui parc national din Italia. Europa este afectata de incendii violente (Video)

Marti, 18 Iulie 2017, ora 19:22
2923 citiri
Un roman a fost arestat, dupa ce a dat foc unui parc national din Italia. Europa este afectata de incendii violente (Video)
Foto: captura Youtube

Un roman de 24 de ani a fost arestat luni, in provincia Salerno, in sud-vestul Italiei, pentru incendierea unei paduri din Parcul National Cilento, Alburni e Vallo di Diano.

Un politist aflat in afara orelor de program a observat comportamentul suspect al romanului si l-a urmarit pana in localitatea Pedemontana, relateaza Il Mattino.

Acesta a dat foc unor ierburi uscate, in apropierea unui complex de case, apoi a fugit, fiind prins dupa cateva minute, relateaza publicatia Ansa.

Pompierii si localnicii au stins focul, care nu a produs pagube insemnate, insa romanul este cercetat in stare de arest.

El risca sa fie acuzat si pentru un alt incendiu, izbucnit saptamana trecuta. care a distrus 80 de hectare de vegetatie din regiune.

Politia continua sa faca cercetari.

Sudul Europei, afectat de mai multe zile de incendii violente de vegetatie

Incendiul provocat de roman a avut loc intr-o perioada in care intreaga Europa este afectata din aceasta cauza. Incendii violente de padure afecteaza de mai multe zile sudul Europei, in special Portugalia, Franta, Italia si Croatia, unde flacarile au ajuns intr-o suburbie a Split, al doilea oras ca marime al tarii, relateaza AFP.

In Croatia, mai multe zeci de incendii au izbucnit incepand de duminica in regiunea Split, pe coasta Marii Adriatice, distrugand aproximativ 4.500 de hectare de vegetatie, potrivit serviciilor de interventie in siuatii de urgenta.

Aproximativ 80 de persoane, majoritatea pompieri, au fost ranite usor, iar mai multe case au ars. Circa 400 de pompieri si 100 de militari au fost mobilizati pentru a se lupta cu flacarile.

Luni seara, un incendiu a ajuns intr-o suburbie a Split, distrugand mai multe masini si ducand la evacuarea unui centru comercial.

O groapa de gunoi a luat foc, iar orasul a fost acoperit de un fum negru si gros. Pompierii au reusit sa controleze incendiul in noaptea de luni spre marti.

In Muntenegru, mai multe incendii de vegetatie au dus la evacuarea a aproximativ 100 de oameni dintr-un camping din peninsula Lustica, din vestul tarii. Situatia s-a imbunatatit totusi marti, datorita unei acalmii a vantului, au anuntat autoritatile.

Muntenegrul a lansat luni un apel la asistenta internationala pentru a lupta impotriva incendiilor.

In Portugalia, unde in iunie s-a produs cel mai sangeros incendiu din istoria recenta, soldat cu 64 de morti si 254 de raniti, trei incendii majore din nord au dus la mobilizarea a aproape 1.400 de pompieri si a 12 avioane si elicoptere.

Unul dintre ele, izbucnit duminica in comuna Alijo, din districtul Vila Real, era marti controlat in proportie de 80%, de aproape 600 de pompieri, a anuntat Protectia Civila. Cu o zi inainte, focul se intensificase si ameninta mai multe locuinte.

Mai multe sute de pompieri se lupta cu flacarile si la Mangualde, in apropiere de Viseu, dar si in regiunea Guarda. In aceste regiuni, temperaturile au scazut marti la sub 30 de grade Celsius, fata de 35 de grade in zilele precedente.

In Italia, pompierii au intervenit luni in 1.030 de cazuri. Una dintre regiunile cele mai grav afectate este Lazio, din jurul Romei. Un alt incendiu a izbucnit luni si in apropiere de Napoli, in apropiere de un complex rezidential, care nu a fost, insa, evacuate.

Numarul incendiilor a crescut si in sudul Frantei, unde vantul a intensificat flacarile, in special la nord de Nisa si in Corsica.

Marti dimineata, peste 450 de pompieri se luptau in continuare cu un incendiu violent de padure, la nord de Nisa. Acesta a distrus peste 100 de hectare, dar nu mai avanseaza.

Luni, aproximativ 200 de hectare de vegetatie au fost distruse in apropiere de Bonifacio, in Corsica de Sud. In weekend, 800 de hectare au fost distruse la Aix-en-Provence (sud-est).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#roman arestat incendiu Italia, #Europa incendii vegetatie, #Europa incendii , #incendiu