Zeci de mii de oameni fug din calea incendiilor din Israel: Focul mistuie totul in cale (Galerie foto)

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 21:58
9037 citiri
Zeci de mii de oameni fug din calea incendiilor din Israel: Focul mistuie totul in cale (Galerie foto)
Foto: Instagram/Magen David Adom

Zeci de mii de oameni au fost evacuati in Israel si West Bank din cauza incendiilor, care mistuie totul in cale de trei zile.

Temperaturile mari, vantul uscat, toate acestea intretin flacarile, care au ajuns si in al treilea cel mai mare oras din Israel, Haifa.

O autostrada importanta, 443, care face legatura intre Ierusalim si Tel Aviv si trece prin West Bank, a fost inchisa, anunta BBC.

Patru persoane au fost arestate in legatura cu aceste incendii, insa politia nu a comunicat daca focul ar fi fost pus intentionat. Gilad Erdan, ministrul Securitatii Publice, a declarat insa ca jumatate dintre incendii par sa fi fost aprinse intentionat.

Ministrul Educatiei, Naftali Bennett, liderul unui partid de extrema dreapta, a scris pe Twitter ca "doar cei carora nu le apartine tara sunt capabili de asa ceva".

Pana acum nu s-au inregistrat decese si nici oameni raniti grav, insa peste 35 de persoane au fost tratate dupa ce au inhalat fum.

In total, peste 60.000 de oameni au fost evacuati. Si detinutii aflati in penitenciarele din Haifa urmeaza sa fie mutati.

In orasul nordic Haifa situatia e cel mai grava, insa focul se extinde cu repeziciune si la orasele invecinate. "Am evacuat trei cartiere, insa sunt oameni prinsi, blocati", a declarat un purtator de cuvant al pompierilor, Kayed Daher, pentru AFP.

"Focul inca arde si flacarile se apropie de o benzinarie", a mai spus acesta.

Flacari de 10 metri ameninta blocurile turn dintr-o suburbie a orasului, povesteste si un reporter al AFP, care a susprins scenele dezastrului.

Potrivit primarului orasului Haifa, Yonah Yahav, exista dovezi ca unul dintre incendii a pornit cand cineva a aruncat un o tigara intr-o zona plina de benzina si "fluide inflamabile", intr-o zona industriala.

Sute de case si de masini au fost afectate de flacari, iar 300 de elevi de la o scoala au fost evacuati.

Cum focul arde pentru a treia zi, consecutiv, mai multe tari s-au oefrit sa ajute. Printre acestea se afla Cipru, Rusia, Italia, Croatia si Grecia, care au trimis inclusiv elicoptere.

In urma cu sase ani, 42 de oameni au murit intr-un incendiu in Mount Carmel, la sud de Haifa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#incendii Israel, #focuri aprinse intentionat Israel, #incendii Haifa poze , #incendiu