Antonie Solomon s-a predat politiei: Bine ca s-a terminat calvarul (Video)

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 22:45
3546 citiri
Antonie Solomon s-a predat politiei: Bine ca s-a terminat calvarul (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PP-DD Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, s-a predat, vineri seara, la politie.

Solomon a intrat in arestul IPJ Dolj, de unde va fi transferat fie la penitenciarul din Craiova, fie la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, dupa cum a precizat chiar el.

Inainte de a se preda, Solomon a stat de vorba cu presa cu lacrimi in ochi. El a declarat ca dupa ce va ispasi cei trei ani de inchisoare se va retrage din viata publica.

"Bine ca s-a terminat calvarul dupa trei ani pe stat pe drumuri. O sa imi petrec o perioada de timp fie la Craiova, fie la Severin. Nu stiu daca voi avea regim inchis sau demideschis. Oricum, dupa aceea ma voi intoarce la familie, nu la primarie sau in viata publica", a spus Antonie Solomon.

Intrebat cum a primit familia aceasta decizie a justitiei, Solomon a spus: "Nu mai conteaza. Deja imi e dor de nepotul meu".

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, vineri, pe senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual.

In acelasi dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita.

In martie 2010, Antonie Solomon a fost trimis in judecata de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Pitesti pentru infractiunile de luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

Potrivit DNA, in perioada februarie-noiembrie 2006, Antonie Solomon, in calitate de primar al municipiului Craiova, a primit cu titlu de mita suma totala de 50.000 de euro, in mai multe transe, de la Cornel Penescu. Banii au fost primiti de primar pentru a facilita, cu incalcarea normelor legale, emiterea unei autorizatii de constructie continand elemente nereale pentru hypermarketul PIC din Craiova.

Antonie Solomon, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare

Antonie Solomon a fost arestat preventiv in martie 2010 pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, iar ulterior a fost suspendat din functia de primar.

Solomon a stat in arest preventiv pana in septembrie 2010, cand Curtea de Apel Galati l-a eliberat, inlocuind masura de arest preventiv cu cea de a nu parasi localitatea si cu interdictia de a-si exercita prerogativele de primar al Craiovei.

Solomon a revenit in functia de primar al Craiovei in iunie 2011 si si-a finalizat mandatul in iunie 2012, cand a candidat pentru al treilea mandat de primar, dar a pierdut alegerile in favoarea social-democratei Olguta Vasilescu.

La alegerile parlamentare din 2012 Antonie Solomon a obtinut, la redistribuire, postul de senator din partea PP-DD.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Solomon predat politie, #Solomon inchisoare , #inchisoare