Ziare.com

Carturarii de dupa gratii: Lista completa a cartilor scrise de puscariasii-vedeta din Romania

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 23:00

   

Carturarii de dupa gratii: Lista completa a cartilor scrise de puscariasii-vedeta din Romania
Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Copos, Gigi Becali si Catalin Voicu se numara printre condamnatii celebri care s-au ocupat sustinut de scrierea de carti in dupa gratii. Dovada stau multiplele titluri publicate, iar fiecare inseamna o luna in minus la pedeapsa.

Titlurile lucrarileor stiintifice elaborate si publicate de detinuti in perioada 2013 - 2015 au fost furnizate de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) Ministerului Justitiei, care le-a dat publicitatii, scrie Mediafax.Astfel, potrivit datelor transmise de ANP, 188 de detinuti au scris si publicat carti in ultimii doi ani.

Dan Voiculescu a scris, in mai putin de un an si jumatate, 10 carti: "Omenirea, incotro?", "Dezvoltarea economica durabila", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014", "Economia romaneasca", "Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice", "Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc - teoria si practica antreprenoriala", "Consideratii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinte nationale si internationale" si "Teoria valorii - Participare la conferinte nationale si internationale".

Omul de afaceri Dinel Staicu, care se afla in inchisoare de un an si trei luni, a scris tot 10 carti: "Reforma bancara si fiscala", "Creditul social fiscalizat", "Piata de capital fiscalizat", "Foreign policy", "Raportul de cauzalitate dintre creditare si criza economico-financiara", "Ascensiunea si prabusirea bancilor in contextul globalizarii", "Noul bon fiscal - etalon", "Barterul fiscal", "Economia fiscala de piata", "Economie si idei fiscale de autodefinire a epocii moderne".

Cel mai bogat roman in topul Forbes, Ioan Niculae, a scris de cand e in inchisoare cinci carti despre domeniul de activitate: "Bioetanolul, combustibilul viitorului", "Biodieselul motorina ecologica", "Valorificarea energetica a biomasei", "Orientari moderne in productia vegetala", "Tehnologii moderne de producere a utilizare a alcoolului metilic". Inchis in aprilie 2015, Ioan Niculae elaborase cele cinci lucrari inainte de sfarsitul lunii august, avand o medie de o carte scrisa la 29 de zile, ceea ce l-a facut pe avocatul sau sa-l asemene cu Balzac.

In perioada la care datele de la ANP fac referire (2013 - 2015), Adrian Nastase figureaza numai cu titlul "Cele doua Romanii". Acesta a mai scris anterior doua lucrari in penitenciar.

Si fostul senator Catalin Voicu a scris in inchisoare: "Ordinea publica in statul de drept", "Respectarea dreptului omului in procesul penal", "Securitatea nationala concept constitutional si legal", "Examinarea doctrinei si jurisprudentei privind apararea securitatii nationale", "Prevenirea actelor de terorism si protectia libertatilor publice" si "Indreptar de drept constitutional".

DNA vrea reguli mai aspre pentru "scriitorii" din inchisori

Fostii ministri si cartile de la inchisoare

La randul sau, Miron Mitrea a scris "Amintiri... Subiective. Moment de istorie imediata" si "Noi nu facem politica! Sindicate 1990-1994".

De asemenea, Relu Fenechiu semneaza "Itinerarii duhovnicesti in judetul Iasi" si "Ingineria avanasata solutie strategica pentru o dezvoltare durabila a regiunii de nord-est", in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy are in portofoliu "Un oras de pe Mures - drumuri prin timp", "Managementul campaniei electorale" si "Uniunea Europeana in era digitala - optiuni si proiecte".

Fostul ministru al Economiei, Ioan Codrut Seres, a tratat "Contractul colectiv de munca - aspecte practice".

Carti despre jurnalism scrise-n inchisoare

Sorin Rosca Stanescu a scris despre politica, dar mai ales despre presa: "Criza financiara a presei scrise in Romania", "Un sfert de secol de presa postcomunista" si "Analiza vietii politice in Romania".

Dan Diaconescu a scris si el cinci carti, majoritatea in domeniul jurnalismului: "Tehnici stiintifice de realizare a interviului modern", "Talk-show-ul", "Stirea - concept, evolutie si modalitati stiintifice de realizare", "Televiziunea - Menire sociala, dezvoltarea stiintifica si comunitara la editura Aius printed", dar si "Mecanica ruperii materialelor compozite".

Si fostul finantator al FC Arges Cornel Penescu s-a aplecat tot asupra presei, semnand: "Managementul mass-media. Sedinta de redactie in presa locala", "Jurnalismul de investigatie si particularitatile sale in presa locala", "Presa online din Arges - pasi timizi spre o presa moderna", "Comunicarea in spatiul public. Relatia dintre jurnalisti si specialisti in relatiile publice" si "Dinamica genurilor presei in jurnalismul romanesc actual".

Nici Gigi Becali nu a stat degeaba in inchisoare, unde a petrecut aproape doi ani. El a scris cinci carti pe mai multe teme: "Muntele Atos, patria ortodoxiei", "Steaua si Becali", "Becali si politica. Inceputurile", "Iubirea milostiva si mantuitoare", "Becali Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei".

Fostul manager al clubului Steaua, Mihai Stoica, a publicat la randul sau patru lucrari, toate in domeniu: "Ultimii 11 ani. Participarea echipelor romanesti de club in competitiile continentale 2004-2015", "Competitia", "FIFA world cup - Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii" si "Uefa Europa League. In cautarea identitatii".

Si Gica Popescu semneaza patru lucrari - "Fotbal pentru viitori fotbalisti profesionisti", "Consideratii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel scolar", "Abordari teoretice si practico-metodice ale predarii jocului de fotbal in centrele de copii si juniori din perspectiva interdisciplinara", "Personalitatea sportivului, conditie obligatorie pentru succesul in sport".

Gheorghe Copos are si el cinci lucrari in portofoliu, scrie tot in inchisoare: "Aliante matrimoniale in politica ale principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova", fata de care a fost formulata o plangere de plagiat, Universitatea din Bucuresti solicitand o analiza, "Turismul ca vector de interculturalitate", "Franciza vs. management in industria hoteliera", "Tasnadul medieval" si "Turismul european durabil si provocarile lui".

Condamnat si el in dosarul Transferurilor, Gigi Netoiu a scris in schimb numai despre agricultura: "Finantarea agriculturii romanesti inainte si dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", "Evolutia exploatatiilor agricole in Romania intre riscuri si performante economice", "Economia agricola a Olteniei - prezent si viitor" si "Performante economice in cresterea bovinelor si ovinelor in Romania".

De asemenea, fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), doctorul Gheorghe Mencinicopschi, a scris in penitenciar: "Cereale glutenice si boala celiaca sau cand graul poate sa ne imbolnaveasca", "Alimentatia si patogeneza bolilor cardiovasculare", "Carentele nutritionale si bolile cronice deficite nutritionale induse de medicamente", "Bolile informationale. Patogeneza genetico-epigenetica biologia - biomedicina informational cutantica" si "Calitatea alimentului - o noua abordare".

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a scris si el in detentie: "Consideratii privind comertul exterior al Romaniei in a doua jumatate a sec. XX", "Principii europene in administratia publica" si "Politica comerciala a Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene".

Fostul prefect de Iasi Radu Prisacaru a semnat doua titluri: "Limba Engleza pentru infirmieri - English for cares" si "Internet marketing in 10 pasi - comunicare si promovare online".

The Guardian: Cum profita condamnatii Romaniei de o lege proasta

Fostii procurori Tomita Neagu si Maximilian Balasecu au scris si ei carti in penitenciar. Primul dintre ei a scris "Investigarea Stiintifica a Infractiunilor de omor" si "Cercetarea criminalistica a urmelor de sange", iar cel de-al doilea s-a aratat interesat in special de tema liberarii conditionate, lucrarile sale purtand titlurile: "Liberarea Conditionata, conditii de acordare si efecte", "Criminalitatea organizata sau pluralitatea constituita de infractori", "Reabilitarea - cauza care inlatura consecinta condamnarii in reglementarea noului Cod Penal" si "Liberarea conditionata reglementarea noului Cod Penal si a L 254/2013".

Potrivit articolului 96 alineatul 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, "pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale, in vederea acordarii liberarii conditionate, se calculeaza dupa cum urmeaza: (...) f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6889 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, domne, vantreb si io ontrebare, mai ezista pa lume vro tara

in care puscariasii ie scutiti da pedeapsa daca scrie carti, ca io creca nu !
Si vantreb asta, nu pentru cas fi impotriva cartilor, finca miemi place la nebunie septica si popa prostu, va intreb finca legea ar putea fi usor modificata casa stipuleze ca beneficiaza da reducerea pedepsii numai cei care a scris carti inainte da puscarie, iar aide na scris nicio carte, are voie sa scrie doar una, cade ezemplu Amintiri din puscarie.
Si sa vedeti dumneavoastra atuncea cum sa linistete iei cu scrisu da carti !

LA MULTI ANI SA TRAITI !

P.S. Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Copos, Gigi Becali si Catalin Voicu se numara printre condamnatii celebri care s-au ocupat sustinut de scrierea de carti in dupa gratii. Dovada stau multiplele titluri publicate, iar fiecare inseamna o luna in minus la pedeapsa.

 

Puradei la Tricolor

Asta e o bataie de joc organizata de klika komunict kleptomana. Un ku klux klan komunist ordinar care trebuia tratat de la radacina si pe termen lung.
Toata administratia trebuie data afara si infiintata alte institutii pe alte criterii, cu verificari prin incrucisare.
Codul penal incepe sa semene a basme de copii.

 

george copos ,alias gheorghe copos a scris ,

cica 5 ( cinci ) carti,insa el n-a citit nici o carte la viata lui. Eu il cunosc si nu spun din auzite.Tot ce a declarat ca a scris este un plagiat.Daca Nicu Ceausescu nu il cadorisea cu "contul " din Koreea de Sud,asta era un paduche chiar mai putin de cat atat. El are mainile patate de sangele nevinovat a ofiterului Radu Alexandru Timofte.Prietenii stiu DE CE !

 

Antares, vezi ca mai e un mare personaj

implicat in "imbolnavirea" brusca a lui Timofte. Numele lui e Magureanu Virgil.

Si tot "prietenii" stiu de ce.

Banc

Dupa ce Jiji Becali si-a scris cartea in parnaie, a venit unul si i-a zis: "Dom' Jiji, sunteti mare, nici nu gasesc cuvinte sa va laud, ati scris o carte exceptionala!" La care Jiji i-a raspuns oftand cu amaraciune: "Stiu, toti mi-au zis asta, tare as mai citi-o si eu, da' ce pacat ca nu stiu sa citesc..."

Lasand gluma la o parte, e cea mai stupida lege din toate legile stupide romanesti. Adicatalea daca ciordesti un miliard, intri la parnaie si dovedesti ca esti "intelectual" scriind o carte (sau mai degraba platind la greu pe altii sa ti-o scrie, ca ai de unde berechet), scapi mai devreme si zburzi fericit in libertate. Iar daca ciordesti o biata gaina, intri in aceeasi parnaie si dovedesti ca esti batut in cap, nu stii sa scrii nici macar o pagina de scrisoare si nici n-ai parale sa-i platesti pe altii s-o faca, atunci faci puscarie de la cap la coada, pana la ultima secunda, de-ti paraie oasele. Cu alte cuvinte, "intelectualul" are voie sa fie infractor si scapa de pedeapsa integrala fiindca e "intelectual", iar parlitul nu are voie sa fie infractor si-si trage pedeapsa la greu, fiindca nu-l duce mintea si are numai doua clase primare. Pai legea si pedepsele nu-s ACELEASI pentru toti, nene?

Eh, frumoasa e Romania asta! Pacat ca-i locuita de prea multi banditi "cu intelect"!...

 

Pesederie, iar esti schimbu trei?

Intreb si io, asa...

 

Toarasu CIPRIOTU, permitetim sa raportez, io ien schimbu 4 astazi,

finca schimbu 3 ie inca in liber de dupe Sarbatori.

Si al doilea, domne, dacal vedeti pa toarasu CITITORU, spunetii sa nu mai incurce nicele, finca avem si noi pretentii la toarasii care stie sa citeste.

LA MULTI ANI SA TRAITI !

P.S. Potrivit articolului 96 alineatul 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, "pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale, in vederea acordarii liberarii conditionate, se calculeaza dupa cum urmeaza: (...) f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate".

Nu, P.S.D.Erie, n-am incurcat nicele

Folosesc un singur nick name, anume cititoru. Ma plagiaza cineva?

Toarasu CITITORU, domne, io am doo, dasa stiti ca ie voie cate vrei

finca doamna Daniela na vrut sasculte da dom Bebe, care dansu a zis casa fie numai un nic de ipeu, atat.

Si al doilea, domne, sa stiti io iam scris lu toarasu CIPRIOTU da dumneavoastra, casa stie une sa sa uite de ce mia scris, ca daca nu mam esprimat caligrafic, imi cer scuze anticipat, aici da fata cu toata lumea, alfel, io 1, nu cunosc casa va fi plagiat careva.

LA MULTI ANI SA TRAITI !

P.S. Titlurile lucrarilor stiintifice elaborate si publicate de detinuti in perioada 2013 - 2015 au fost furnizate de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) Ministerului Justitiei, care le-a dat publicitatii, scrie Mediafax.

cipriotu

< La multi ani >
pentru banc si cele scrise in continuare , ai de la mine :
5 ; 5 ;5 ; .................; 5 ; pacat ca sunt note rusesti !

 

Nu va vine sa plangeti cand vedeti atatea capodopere scrise stand

pe olita ? Capodopere care vor face deliciul lecturilor facute in "biblioteca" din fundul curtii ...
Dupa cum se vede, de unde au fost scrise, acolo ajung la cititori, direct in cuiul de pe usa :)))
Aceste lecturi sunt recomandate si de catre medicii proctologi pentru efectul lor laxativ.

Romanai intra in Cartea Recordurilor cu puscariasii cei mai intelectuali din lume :)))

 

E bine, se dezvolta literatura. Nepotii nostri vor citi mai multe

carti scrise de autori romani in toate domeniile. As vrea sa stiu despre ce va scrie Ponta, Dragnea, Basescu, Udrea

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor