Fost judecator CSM, condamnat definitiv la inchisoare

Luni, 23 Martie 2015, ora 16:58
4678 citiri
Fost judecator CSM, condamnat definitiv la inchisoare
Foto: Gazeta de Cluj

Fostul judecator al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Toni Neacsu a fost condamnat, luni, la un an de inchisoare cu suspendare.

Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si este definitiva, transmite Digi 24.

Fostul judecator a fost gasit vinovat ca a decontat cu acte false cheltuieli in valoare de aproape 67.000 de lei. Mai exact, Toni Neacsu a incasat suma respectiva pentru 48 de zile in care a lipsit nemotivat de la serviciu.

In prima instanta, in mai 2014, Curtea Suprema l-a achitat pe Toni Neacsu, motivand ca "faptele nu au fost comise cu vinovatia prevazuta de lege". Nefiind definitiva, sentinta a fost contestata de procurorii DNA.

Acuzat ca a incasat bani fara sa mearga la munca, un fost membru CSM scapa de pedeapsa

Tot anul trecut, instanta suprema a respins si solicitarea CSM de recuperare a sumei incasate de judecator sub forma de salariu si diurna in perioada in care a lipsit.

Toni Neacsu a fost suspendat din CSM in martie 2013, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa, iar in decembrie 2013 acesta a demisionat din magistratura.

Fostul judecator a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in luna aprilie a anului 2013, sub acuzatiile de abuz in serviciu, fals intelectual si fals in iscrisuri sub semnatura privata.

Judecatorul CSM Toni Neacsu, trimis in judecata - A decontat ilegal 66.000 lei

De asemenea, si soferul sau de la CSM, Gabriel Rosca, a fost deferit justitiei, fiind acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Judecatorul si soferul sau au falsificat acte

Procurorii spun ca in cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2012, Toni Neacsu a incasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totala de 66.942 lei, reprezentand venituri salariale si asociate (din care diurna de detasare in suma de 13.136 lei), aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

Magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi pe baza a zece documente justificative falsificate de inculpat.

In aceeasi perioada, soferul sau incasat in mod nejustificat suma de peste 7.600 de lei, reprezentand salariul pentru cele 55 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

Si soferul lui Toni Neacsu a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenta si 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand ambilor inculpati in vederea recuperarii prejudiciului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Toni Neacsu condamnat, #Toni Neacsu inchisoare , #inchisoare