Fostul sef de cabinet al ministrului Campeanu, 3 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie

Luni, 03 Februarie 2014, ora 14:12
5803 citiri
Fostul sef de cabinet al ministrului Campeanu, 3 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie
Foto: Arhiva

Fostul director de cabinet al ministrului Muncii Mariana Campeanu, Iuliana Corut, a fost condamnat de judecatorii Tribunalului Bucuresti la trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Corut a mai primit, pe langa pedeapsa cu executare, si interzicerea unor drepturi pentru o perioada de patru ani, potrivit B1 TV, care citeaza Mediafax.

Iuliana Corut este acuzata de luare de mita, pentru a ajuta o persoana sa castige un concurs pentru ocuparea functiei de consilier de afaceri europene in cadrul DG AM POSDRU (Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane).

Iulia Corut si-a dat demisia

Aceasta a mai primit, in acelasi dosar, o pedeapasa de un an de inchisoare pentru instigare la aprobarea accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis contopirea pedepselor, asa ca fostul director va avea de executat trei ani de inchisoare. In acelasi dosar a mai fost condamnata si fostul consilier al ministrului Muncii, Paula Manuceanu, insa sentinta nu este definitiva.

DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati

Procurorii Directie Nationale Anticoruptie (DNA) au precizat, in luna mai a anului trecut, ca Mariana Campeanu stia despre spaga pe care o luau subordonatii sai pentru a truca un concurs pentru ocuparea unui post la DG AM POSDRU.

Mariana Campeanu a negat acuzatiile procurorilor anticoruptie, sustinand ca nu stia despre concursul aranjat de subordonatii sai.

Campeanu: Nu stiam despre aranjamentele si mita luata de fosti subalterni

"Nu stiu de niciun fel de concurs aranjat. Mai mult decat atat, niciodata nu as accepta asa ceva. Nu stiu despre acea conversatie. Nu m-a inrebat nimeni nimic, nu stiu nimic, despre niciun aranjament si de nicio mita. Ce cer este ca justitia sa-si faca datoria", a declarat ministrul Muncii.

In acest caz au fost trimise in judecata cinci persoane, acuzate ca au contribuit la trucarea concursului. Este vorba despre Iuliana Corut, Paula Manuceanu, Simona Dumitriu, Cristiana Bigan si Paul Cristian Ferchedau.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Paula Manuceanu, fostul consilier Marianei Campeanu, i-a trimis pe mail raspunsurile la variantele I si II lui Paul Cristian Fercheanu, cel care urma sa ocupe functia din DG AM POSDRU. Acesta nici macar nu le-a invatat, ci le-a copiat in telefonul mobil.

Frauda la un concurs pe fonduri europene: Cinci persoane trimise in judecata

Manuceanu a actionat astfel dupa ce fostul director de cabinet i-a solicitat acest lucru. Pentru acest favor, Corut i-a cerut mamei candidatului o anumita suma, dar si diverse bunuri si foloase.

Procurorii DNA au aratat ca Ministerul Muncii a publicat, in octombrie 2012, pe site-ul institutiei un anunt pentru acest concurs, care ar fi urmat sa aiba doua probe, respectiv o proba scrisa (pe 6 decembrie 2012) si un interviu (pe 11 decembrie).

Printre cei trei candidati se afla si Paul Cristian Ferchedau. El a recunoscut ca a trisat la examen si le-a arata anchetatorilor mail-urile primite de la minister, insa nu a precizat si ce suma a platit pentru acestea.

In momentul in care a fost citat de DNA, mama lui, Cristiana Bigan, de asemenea inculpata in dosar, a anuntat-o pe Paula Manuceanu. Dosarul a fost inaintat Tribunalul Bucuresti pentru judecare.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Iuliana Corut inchisoare, #Iuliana Corut condamnata, #Iuliana Corut coruptie, #Iuliana Corut mita , #inchisoare