Ziare.com

Marea eliberare: Un criminal iesit din inchisoare a vrut sa dea foc unui adapost pentru orfani

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 20:42

   

Marea eliberare: Un criminal iesit din inchisoare a vrut sa dea foc unui adapost pentru orfani
Un barbat de 59 de ani, care a iesit recent din inchisoare in baza legii recursului compensatoriu, a distrus cantina unui adapost ortodox pentru copii orfani si oameni ai strazii. El a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, dar va ajunge in cateva zile iar pe strazi.

In urma cu 17 ani, barbatul a fost condamnat pentru comiterea unei crime, iar anul trecut a ajuns din nou in spatele gratiilor, dupa ce a primit o pedeapsa de 3 ani pentru ca a devastat complet centrul de noapte pentru persoanele fara adapost Sfantul Sava din localitate, relateaza Stiri de Buzau.

Barbatul, extrem de puternic si de violent, a facut atunci prapad, la fel ca si zilele trecute, dupa cum se vede in imaginile inregistrate si prezentate de site-ul citat. In 2016, el a smuls instalatia de aer conditionat, a spart chiuvete si a distrus centrala termica. De frica, locatarii centrului s-au baricadat atunci in camere, blocand usile cu paturile.

Zilele trecute, Ion Pecioaca a pus din nou mana pe un bolovan si a spart geamurile cantinei bisericesti, ba chiar a incercat sa dea foc la perdele si sa incendieze cladirea.Barbatul a fost internat la Spitalul de psihiatrie din Sapoca, dar medicii spun ca in cateva zile el va ajunge din nou pe strazi, pentru ca nu poate fi tinut cu forta, dupa cum au declarat preoti buzoieni pentru sursa citata.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

wow....cica schizofrenic cremenal!...hai liberare!.........super....

.......ce sa zik...mentalitate sovietica!.....in america nu-l ducea la spital, il punea direct la zid!.....acolo nimeni nu te crede ca faci crime din cauza bolii!.....boala face casa excelenta cu crima la unii in capatzina!.....

 

DDC 0507(3)

Infractorii trebuie deasemenea impartiti pe categorii dupa periculozitatea comiterii faptelor. De exemplu, eliberarea unei persoane care a furat dar nu a comis niciodata o agresiune asupra altor persoane, este acceptabila. A furat dar cind a fost prins a fugit fara insa sa agreseze pe nimeni. In caz de recidiva, pericolul public este moderat spre slab si prin urmare acceptabil. In cazul in care victimele au fost agresate, in functie de modul de agresare(responsabilitatea faptasului) se poate decide si posibilitatea de eliberare. Unii infractori pot comite agresiuni prin care sa-si neutralizeze victima fara violenta extrema(doar cit sa comita fapta) iar altii pot agresa, fara calcul, pentru a provoca rani grave, fara sa tina cont de consecintele potentiale ale agresiunii lor. Acestia din urma reprezinta un pericol public grav, care trebuie tratat in mod aparte de catre instante.

Deasemenea modul in care sint distribuiti condamnatii in penitenciare trebuie sa tina cont de tipul de infractiuni savirsite. Distributia condamnatilor in centrele de detentie putind fi facuta cu ajutorul unor softuri specializate, in scopul evitarii perfectionarii acestora. E exemplu un mare corupt ar putea fi pus in celula cu un condamnat pentru furtul unei gaini. Hotul de gaini nu prea are ce invata de la marele corupt iar marele corupt nu pre are ce invata de la hotul de gaini. Situatiile in care hotii de buzunare sau marii corupti sint pusi in aceleasi celule, trebuie evitate in masura cit mai mare. Sistemul de distributie in penitenciare trebuie sa tina cont de faptul ca scopul detentiei nu este perfectionarea infractorilor.

Reprezentantii societatii civile, politiei, ai magistraturii, din domeniul sanatatii etc., trebuie sa tina cont de aceste aspecte si sa vina cu recomandari pentru completarea cadrului legislativ de asa maniera incit sa fie imbunatatita functionarea sistemului.

 

DDC 0507(2)

Condamnarea, tipul de detentie si eliberarea unei persoane condamnate pentru crima care are la baza consumul de alcool, trebuie sa tina cont de aceste aspecte, pentru ca in libertate, fostul condamnat poate sa consume alcool. In acest caz, condamnatul are in mod obligatoriu nevoie de asistenta psihologica, religioasa, incepind chiar dinainte de eliberare.

Trebuie tinut cont de faptul ca o eventuala amnistie sau alte masuri cu impact similar, pot aparea, fara a fi fost luate in calcul masurile preventive(asistenta psihologica cu o perioada de timp inainte de eliberare), situatie in care, masura eliberarii trebuie aminata pina la ideplinirea completa a masurilor asiguratorii preventive. In acest caz, condamnatul ar trebui sa nu poata sa invoce tratamentul egal aplicat tuturor, aplicarea eliberarilor fiind din start dependente de fiecare caz in parte.

Masurile imediate de eliberare pe criterii generale, care pot duce la comiterea unor erori grave in ce priveste eliberarea, cu posibile consecinte ireparabile pentru societate si chiar si pentru condamnati, ar trebui ...interzise fara analizarea situatiilor in instanta.

Sistemul de detentie si eliberarea aplicate gresit nu sint conforme cu principiile statului de drept, nici in ce-i priveste pe condamnati si nici in ce priveste siguranta publica. Anumite categorii de infractori trebuie sa aiba parte de abordari particularizate. Deasemenea, sistemul penitenciar trebuie sa aiba sectii pentru persoane cu boli psihice, administrate in colaborare cu Ministerul Sanatatii. Sectiile de psihiatrie din spitalele civile trebuie sa fie folosite STRICT pentru pacientii nepericulosi. Aceste spitale ar putea avea insa, sectii asistate de ANP si administrate de ANP pentru asigurarea nivelului maxim de securitate, in cazul pacientilor potential periculosi.

Condamnatii care sufera de boli psihice nu trebuie sa poata fi eliberati in urma unor acte normative cu impact general. De exemplu in urma unei amnistii, eliberarea ar trebui sa mai treaca o data pe la judecator, pentru a se stabili daca aplicarea amnistiei in acel caz nu pune in pericol siguranta publica. In cazul in care, o eventuala eliberare, pune in pericol siguranta publica, judecatorul trebuie sa stabileasca, o cale de urmat si tipul de eliberare care poate fi aplicata.

Amnistia sau alte forme de eliberare, la termen sau inainte de termen, pun condamnatul pe lista de eliberare, iar judecatorul decide ce este de facut in cazul respectiv si trebuie sa aiba posibilitatea sa nu avizeze (motivat) anumite tipuri sau conditii de eliberare pentru acel caz.

 

DDC 0507(1)

Legislatia trebuie sa prevada un regim special pentru abordarea cazurilor celor cu probleme psihice, regim care trebuie sa se bazeze pe un sistem integrat multidisciplinar de management al cazurilor. Acest lucru insemna ca, la momentul actual, pentru cazurile de boala psihica, abordarea clasica a sistemului de condamnari penale este impropriu si ineficient si este necesara o abordare mult mai atenta. Persoanele cu boli psihice nu au ce sa caute in penitenciarele obisnuite, sub nici o forma si pentru nici un motiv. Este necesar sa existe penitenciare speciale, cu personal specializat. Legea si condamnarile trebuie sa tina cont de aceste situatii, atit spre binele condamnatului, cit si spre binele societatii. In unele cazuri asemenea persoane nu trebuie sa mai fie puse niciodata in libertate in conditii normale, ele reprezentind un pericol public. Aceste persoane trebuie asistate psihologic/psihiatric/medical... si detinute in centre speciale de reabilitare cu regim de maxima siguranta sau nu, in functie de nivelul riscurilor.

O persoana agresiva care sufera de boli psihice nu are ce sa caute in libertate in regim neasistat si/sau neinsotit. Mediile in care o asemenea persoana poate sa beneficieze de libertate trebuie si ele specificate in mod clar. De exemplu poate avea dreptul de a merge insotita in zone cu populatie putina sau fara populatie. Apoi se reintoarce in centrul de reabilitare/detentie, asistat.

Pentru aceste cazuri legislatia trebuie sa fie speciala. Nu e admisibil sa se aplice acelasi tip de pedeapsa pentru un criminal care a ucis de exemplu ca sa fure, cu un criminal care a ucis pentru ca are probleme psihice. Primul, are discernamint si exista posibilitatea ca acesta sa nu recidiveze, in timp ce criminalul sau violatorul care actioneaza din instinct, cel mai probabil va recidiva. Cazurile de viol trebuie si ele impartite pe categorii. Poate exista viol bazat pe o atractie sau decizie gresita de moment sau un viol bazat pe o boala psihica. E valabil si pentru crima. In primul caz violatorul poate intelege greseala facuta. In cel de-al doilea, intelegerea greselii facute este improbabila iar recidiva este plauzibila, caz in care condamnatul nu poate fi pus in libertate in conditii normale. In acest sens, legislatia trebuie rafinata. Deasemenea legislatia trebuie sa prevada si mecanisme/baremuri de analiza pentru omor, motivele omorului putind avea la baza atit educatia, cit si alcoolul. Condamnarile si tipul de detentie trebuie sa tina cont si de educatia faptuitorului si de capacitatea acestuia de adaptare. De exemplu, exista persoane care in timpul consumului de alcool devin invariabil violente si altele nu.

 

Cu totii,

cei eliberati vor ajunge inapoi pana in primavara. Acesti "tudorei" sau "iordachi" , "serbani",trebuie sa plateasca toate daunele si crimele ce vor fi facute de acesti raufacatori. Acest clan interlop din parlamentul tarii trebuie distrus. Un Serban Nicolae sau Iordache, trebuiesc eliminati , inchisi , facut ceva cu ei ptr. ca numai belele o sa aduca.

 

Ce-i frumos, de-acum urmeaza...

E destul de limpede, puscariasu' ala are o problema cu respectivul adapost pentru orfani. Probabil o fi vrut sa se cazeze si el acolo ca orfan, pe motiv de parinti decedati, da' nu l-au primit din cauza fragedei varste de aproape 60 de ani.

Pe de alta parte insa, serios vorbind, ma gandesc cu groaza ca asta-i numa' inceputul. In conformitate cu Legea Pesedista a Marii Eliberari, au iesit deja din parnaie peste 500 de infractori de toate culorile si belelele, inclusiv alea care se refera la crima, talharie si viol. Si stai sa vezi ce frumos o sa fie cand vor iesi de dupa gratii, cu entuziasm, peste 5.000 de parnaiasi beneficiari ai acceleiasi legi pesediste eliberatoare! Peste 5.000 de infractori care vor zburda fericiti si liberi prin Romania, continuand sa faca fix ce-au facut si inainte sa fie inchisi: sa fure, sa escrocheze, sa dea in cap, sa violeze, sa ucida. Fiindca asta le-a intrat in sange sa faca si exact asta fac. Legiuitorii s-au straduit sa-i prinda si sa-i inchida, pesedoii guvernanti le dau drumul inainte de termen si -ce e mai periculos- nu pe rand, unul azi, altul luna viitoare si celalalt la anul, ci la gramada, cu toptanul. Ca sa fie invazie in toata regula. Fiindca, vorba aia, peste 5.000 de sustinatori si de votanti PSD, plus alte zeci de mii din numeroasele lor familii, nu-s chiar de lepadat. Nu-i asa, pesedoilor eliberatori? Sunteti exact ca sovieticii la fel de eliberatori, care-au venit in '44 pe tancuri ca sa elibereze Romania. Si au eliberat-o complet de democratie, de bunastare si de progres. Prin actiunile voastre actuale de ingenunchere a Justitiei si de eliberare a puscariasilor voi va urmariti, mai pesedoilor, doar propriile voastre interese de albire a propriilor vostri puscariasi si puscariabili din partid, care sunt cu duiumul incepand de la sefi in jos. Si nu va ganditi ca masura asta legislativa a voastra va afecta o Romanie intreaga. Fiindca o Romanie intreaga va fi cotropita efectiv de mii de infractori eliberati, care vor continua sa comita infractiuni alaturi de infractorii vostri din partid. Numai ca stiti care e marea si ingrijoratoarea diferenta, mai pesedoilor? E aia ca infractorii vostri de partid vor comite doar infractiuni referitoare in principal la ciordeala si la coruptie, in timp ce ceilalti infractori de rand pe care tocmai ii eliberati vor comite infractiuni legate de violenta, de distrugere si de crima. Exemplul din articol, al puscariasului eliberat care nu s-a lecuit si profita de libertatea oferita ca sa-si faca de cap, e cat se poate de elocvent.

Si tocmai de aia repet cu groaza: asta-i numai inceputul. Viitorul pe care ni-l ofera guvernul actual se anunta a fi plin de puscariasi care sa se comporte exact ca asta prezentat in articol.

 

ia sa vedem daca ciubota danila preaferitu' sef al bor se constituie

...parte civila bisericeasca si il da in judecata pe numitul logofat al dreptatii alde pesederaste mioritice 2dorel care, prin actiunile si ordinele sale este direct responsabil faptele cetateanului ion pecioaca eliberat inainte de termen din puscarie datorita ordinului profesorului doctor iuniversitar de drept penal 2dorel. mai mult, logofatul dreptatii mioritice de doi bani juma'te trebuie anchetat de diicot si dna pentru abuzul de serviciu pe care l-a savarsit, dus la kremenal si confiskkat ultimilii sale fire de par de pe cap care pot fi folosite pentru tricotat cipilici caduroase utile vremilor urmatoare extrem de geroase pentru cei aflati inca in grija lu' nea alde pesederast stat in celulele reci si umede din puscariilii mioritice gospodarite cu grija mare de logofetia direptatii nationale.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor