Ministerul Apararii pune la dispozitia ANP terenuri si cladiri pentru noi penitenciare

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 21:05
4257 citiri
Ministerul Apararii pune la dispozitia ANP terenuri si cladiri pentru noi penitenciare
Foto: Arhiva/Ziare.com

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe, a declarat, joi, ca Ministerul Apararii Nationale (MApN) pune la dispozitia ANP zece terenuri cu imobile pentru construirea de noi penitenciare, spatiile urmand sa fie evaluate de specialisti.

Intre timp, la Penitenciarul Rahova vor fi date in folosinta doua noi spatii, unul pentru 50 de detinuti clasificati in regim deschis si altul pentru 120 de detinuti aflati in regim semideschis.

Directorul ANP, Marius Vulpe, a spus, joi, ca MApN pune la dispozitie 10 terenuri cu imobile pentru construirea de noi penitenciare, in conditiile in care numarul total de oferte din partea mai multor ministere se ridica la 14 astfel de imobile.

"Sunt 14 imobile, unele terenuri fara cladiri, altele cu cladiri preluate de la diferite ministere: ale Administratiei si Internelor, ale MApN, toate depind de alocatiile bugetare in sensul construirii pe acele terenuri de noi spatii de detentie.

Avem pe masa Administratiei Nationale a Penitenciarelor o noua oferta din partea MApN privind astfel de spatii, cu 10 imobile, si am dispus specialistilor si directorilor de penitenciare ca, in functie de zona, sa le evalueze si, daca astfel de spatii se preteaza pentru construirea de penitenciare si pe ce costuri.

MApN nu ne-a dat detalii despre aceste spatii. Dupa ce vom merge la fata locului voi da detalii", a spus Marius Vulpe.

La randul sau, directorul Penitenciarului Rahova, Denis Alexandru Darie, a spus ca un spatiu reamenajat, in care pot fi cazati circa 120 de detinuti, va fi dat in folosinta luna viitoare.

"Si noi, la nivelul Rahovei, am identificat un astfel de spatiu, care este situat in afara sectorului de detinere, dar el, reamenajat, intruneste toate conditiile pentru cazarea unui numar de 100-120 de persoane private de libertate clasate in regim semideschis.

Eu zic ca pana la jumatatea lunii octombrie acel spatiu va fi gata, va avea toate utilitatile si toate conditiile necesare pentru a fi populat si dat in folosinta. Costurile sunt minime, se ridica la 6.000 - 7.000 de lei, pentru ca lucrarile sunt efectuate in regie proprie", a mai spus Denis Alexandru Darie.

Directorul Penitenciarului Rahova a adaugat ca un alt spatiu, destinat detinutilor aflati in regim deschis, va putea fi folosit incepand de saptamana viitoare.

"Avem un spatiu pe care l-am amenajat la Bragadiru, la o ferma, iar in cursul saptamanii viitoare ar putea fi populat cu detinuti clasificati in regim deschis.

Saptamana aceasta am incheiat un contract de colaborare cu un agent economic. El urmeaza sa inchirieze un spatiu din penitenciar. Acolo vor lucra aproximativ 50 de detinuti.

Este vorba despre o tipografie, detinutii urmand sa ambaleze carti deja tiparite. Este munca necalificata, dar acest aspect ne intereseaza mai putin, pe noi ne intereseaza partea practica, de a da de munca detinutilor", a mai spus Denis Alexandru Darie.

In vara, detinuti din intreaga tara s-au revoltat din cauza conditiilor din inchisori. Principala problema din penitenciare este supraaglomerarea. Iata ce spunea ministrul Raluca Pruna, in vara, despre revoltele din inchisori.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#terenuri noi inchisori MAPN, #imobile noi inchisori, #aglomeratie inchisori masuri, #MAPN teren ANP penitenciare , #inchisoare
Comentarii