Primarul Devei a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare, dupa ce a facut accident beat si a fugit in tufisuri

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 14:26
10018 citiri
Primarul Devei a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare, dupa ce a facut accident beat si a fugit in tufisuri
Foto: Facebook/Mircia Muntean

Primarul Devei, Mircia Muntean, a fost condamnat defintiv, luni, de instanta suprema, la sase ani de inchisoare cu executare. Decizia a fost luata in dosarul in care este acuzat de conducere a unui autoturism sub influenta alcoolului.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins ca nefondat apelul lui Mircia Muntean, astfel ca acesta ramane cu pedeapsa primita in 11 iunie 2016, la judecarea in fond a dosarului.

Decizia instantei este definitiva, astfel ca primarul Mircia Muntean urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce instanta va comunica politiei mandatul de executare a pedepsei.

In iunie 2016, la scurt timp dupa ce a obtinut mandatul de primar la Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecatori al instantei supreme la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat de conducere sub influenta alcoolului. Instanta a constatat ca Muntean mai are o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele doua pedepse si a decis ca acesta sa execute sase ani de inchisoare.

Procurorii de la Parchetul Inaltei Curti l-au trimis in judecata pe Mircia Muntean in mai 2015, pentru accidentul in care a fost implicat, in 30 octombrie 2014, in Deva. Anchetatorii au stabilit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in masini stationate la culoarea rosie a semaforului, apoi a fugit de la locul accidentului. Mircia Muntean a fost gasit dupa 20 de minute de la producerea accidentului, in timp ce incerca sa sara un gard, pentru a se ascunde in tufisuri.

Citeste si Mircia Muntean, despre accident: Nu eram eu la volan. Totul e o facatura

"In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua proba", au scris procurorii in rechizitoriu.

Procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea infractiunii de parasire a locului accidentului, intrucat in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Amintim ca, in septembrie 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu suspendare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar din 2004, cand era primar tot la Deva. Muntean a fost gasit vinovat de abuz in serviciu, pentru tranzactii nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat ca a traficat peste 200 de masini furate.

Dupa ce a fost condamanat, Mircia Muntean a fost exclus din PDL, iar din iulie 2014 a trecut la PSD. La alegerile locale din 5 iunie 2016, Muntan a candidat din partea PSRO. Mircia Muntean a mai ocupat functia de primar al municipiului Deva pana in 2012, timp de patru mandate.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mircia Muntean condamnat inchisoare Deva , #inchisoare