Condamnat la 7 ani de inchisoare, Puiu Popoviciu nu e de gasit. A fost dat in urmarire nationala UPDATE

Miercuri, 02 August 2017, ora 23:22
18847 citiri
Condamnat la 7 ani de inchisoare, Puiu Popoviciu nu e de gasit. A fost dat in urmarire nationala UPDATE

Politistii au venit miercuri seara la domiciliul lui Puiu Popoviciu, pentru a-l prelua ca urmare a condamnarii sale la 7 ani de inchisoare cu executare, insa omul de afaceri nu e de gasit. Surse judiciare au declarat ca politia va cere mandat de arestare internationala.

Oamenii legii au stat la domiciliul din Capitala al lui Popoviciu aproape un sfert de ora, insa au plecat cu masina goala, informeaza Realitatea TV.

Ulterior, Puiu Popoviciu a fost dat in urmarire nationala, urmand ca politistii sa ceara instantei mandat de arestare internationala, relateaza surse judiciare citate de Mediafax.

Conform Mediafax, Puiu Popoviciu nu se mai afla in Romania din luna iunie, cand era la Londra.

Surse din Politie au precizat pentru News.ro ca ultimul domiciliu declarat de Puiu Popoviciu este cel de la Monaco si ca joi se va cere instantei emiterea unui mandat european de arestare, intrucat exista informatii certe ca omul de afaceri a parasit tara.

Politia Romana a publicat, miercuri seara, la rubrica "Persoane urmarite", fotografia si datele omului de afaceri Puiu Popoviciu. Pe site-ul Politiei Romane sunt publicate datele de identitate ale omului de afaceri, in varsta de 58 de ani, precizandu-se ca acesta nu are domiciliul in Romania.

Politia Romana mentioneaza ca Puiu Popoviciu se sustrage de la executarea pedepsei de 7 ani de inchisoare, la care a fost condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

De asemenea, Politia a transmis, miercuri seara, si procedura pentru situatiile in care o persoana condamnata definitiv se sustrage de la executarea pedepsei.

"In situatia in care persoana este condamnata definitiv de catre instanta la pedeapsa cu inchisoarea, in baza mandatului de executare a pedepsei, politistii se deplaseaza la adresa de domiciliu a celui in cauza, in vederea aplicarii masurii dispuse. In situatia in care persoana nu este gasita, in baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea, dupa ce se executa verificari, cel condamnat este dat in consemn la frontiera si este dispusa masura urmaririi la nivel national.

Daca din verificarile si investigatiile efectuate rezulta ca persoana nu se afla pe teritoriul Romaniei, se solicita Curtii de Apel emiterea unui mandat european de arestare. In baza acestui mandat se dispune urmarirea internationala", a transmis, miercuri seara, Politia Capitalei, in legatura cu "persoana urmarita national Popoviciu Gabriel Aurel".

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, de judecatori de la Inalta Curte, la 7 ani de inchisoare cu executare, fiind acuzat de instigare la abuz in serviciu si dare de mita.

El a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in decembrie 2012, alaturi de alti 11 inculpati.

Potrivit procurorilor, in anul 2000, Popoviciu a luat prin asociere un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) la un pret mult subevaluat. El a platit 82.000 de euro, prejudiciul creat fiind de 619.472.218 lei.

"Terenul a fost evaluat la valoarea de 1 dolar/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp", se afirma in rechizitoriul DNA.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...