Ziare.com

Condamnatii cu pedepse de pana la 5 ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu sau in weekend

Marti, 03 Aprilie 2018, ora 21:32

   

Condamnatii cu pedepse de pana la 5 ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu sau in weekend
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, mai multe amendamente la trei propuneri legislative referitoare la masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Deputatii au stabilit ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de coruptie, cu pedepse de pana la 5 ani de inchisoare, sa poata beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fractionata a pedepsei in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat.

Deputatii juristi au comasat, astfel, trei propuneri legislative initiate de PNL si UDMR, adaugand mai multe amendamente ale PSD. Liberalii au protestat fata de amendamentele PSD, mentionand ca acestea schimba fundamental propunerea facuta de ei.

Potrivit amendamentelor depuse de PSD si aprobate de comisie, masurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt masuri de natura judiciara, dispuse de judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei conform Legii 254/2013, constand in inlocuirea masurii executarii pedepsei principale cu inchisoarea in regim de detentie cu masura executarii acesteia la domiciliu, in libertate sau in regim special penitenciar.

Judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei va dispune aceste masuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsa de pana la 5 ani, care au efectuat fractia de 1/5 necesara pentru luarea in discutie a regimului de detentie. Masurile alternative nu pot fi dispuse in cazul detinutilor care au savarsit abateri disciplinare, mai prevede textul adoptat, la propunerea PSD.

Masurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt:
executarea la domiciliu a pedepsei, executarea fractionata a pedepsei privative de libertate in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat pentru aceasta masura de executare, precum si executarea pedepsei in regim mixt, de echivalent zile de munca in folosul comunitatii si de zile de executare sambata si duminica intr-un centru special infiintat. Toate masurile sunt aplicabile pentru condamnari de pana la 5 ani de inchisoare.

Masurile nu se aplica in cazul condamnarilor pentru savarsirea de catre condamnat a unei infractiuni cu violenta sau profitand de starea de neputinta fizica sau psihica a victimei. Din proiectul initial a fost eliminata prevederea ca masurile alternative nu se pot aplica pentru condamnarile pentru infractiuni de serviciu, de coruptie sau cele conexe infractiunilor de coruptie, cat si persoanelor aflate in stare de recidiva.

Masura alternativa de executare a pedepsei privative de libertate la domiciliu se face prin bratara electronica.

Se revine la reducerea pedepsei cu cate 20 de zile pentru fiecare carte scrisa in inchisoareDe asemenea, masura alternativa de executare fractionata a unei pedepse privative de libertate consta in executarea pedepsei in regim deschis de detentie numai in zilele de sambata si duminica, in penitenciarul in care a executat restul pedepsei sau intr-un centru de detentie special infiintat in acest scop, iar masura alternativa de executare in regim mixt a unei pedepse privative de libertate consta in executarea pedepsei prin prestarea de zile de munca in folosul comunitatii in echivalent si de executare a pedepsei in regim deschis de detentie, mai prevad amendamentele adoptate.

Ministerul Justitiei implementeaza dispozitiile prezentei legi, prin adoptarea de norme metodologice, in cel mult 30 de zile de la publicarea legii, si prin crearea, in spatii noi, a centrelor de detentie pentru executarea masurilor alternative, prin achizitia de bratari electronice in scop de supraveghere a executarii pedepselor la domiciliu, prin angajarea de personal in sistemul de probatiune, norma de angajare fiind de un inspector de probatiune pentru cel mult 60 de persoane care executa o masura alternativa la masura executarii in detentie a pedepsei cu inchisoarea.

Deputatii juristi au mai stabilit ca in cazul persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de pana la un an executarea pedepsei se realizeaza in arest la domiciliu, cu exceptia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenta.

Potrivit amendamentelor propuse de UDMR, se va reveni la reducerea pedepsei cu cate 20 de zile pentru fiecare carte scrisa in inchisoare. Astfel, in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate, prevede textul adoptat.

Comisia juridica a amanat votul asupra raportului pentru a face mai multe corelari intre texte.

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa decida asupra acestor modificari.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7912 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si lumea se mai mira ca nu exista opozitie!

Cum n-aiba sa faci opozitie in fata unor asemenea legi?

Raiul e in Parlamentul Romaniei, nicidecum pe undeva pe sus, prin lumea cealalta.

 

Toarasi, domne, io ientrutotu deacord cu toarasii deputati, adica ca

sa dansii sa face puscarie si sambata si dumineca sin weekend, da sa sa plateasca dublu toarasi, adica 16 euroi pa zi, nu 8.

SA TRAITI !

P.S. Deputatii au stabilit ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de coruptie, cu pedepse de pana la 5 ani de inchisoare, sa poata beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fractionata a pedepsei in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat.

 

cu o conditie

sa fie deputat, sa le dati si coronite de margarete dobitoacelor.

 

foarte smecher la inchisoare...

stai acasa si primesti si bani.

daca ai smanglit mai mult atunci iei si premiu.

isi revin si pesedistii: sa tot zambesti, parca ne mai revenim... votati draknea

La ce-am scris dedesubt mai pun o tarna PSD-erie :

https://youtu.be/a7zWNh-cnsM
...

SA APROBA !

Traiascai nostri !

P.S. Judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei va dispune aceste masuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsa de pana la 5 ani, care au efectuat fractia de 1/5 necesara pentru luarea in discutie a regimului de detentie. Masurile alternative nu pot fi dispuse in cazul detinutilor care au savarsit abateri disciplinare, mai prevede textul adoptat, la propunerea PSD.

Cind naibba se termina violul acestei natiuni?

Din partea mea, un fier rosu in funddul PSD-ului.

PSD-erie, te salut discret. Paste Fericit, acolo unde ti-or

...vedea tie ochisorii.
Sarbatoare evlavioasa si plina de Credinta, Speranta si Iubire.
Fratele tau intru Cristos,
T.B.
(Daca vrei, asculta pe Ciprian de la Darvari, Psalmul 50 al lui David, cel ce si-a trimis prietenul la razboi sa-i iubeasca din urma sotia, iar cand ii afla sfarsitul, se caieste si canta acest psalm cotropitor, imn prieteniei.
Cu netzzrmurit respect si priete...shug,
Binetze PSD-erie si Craciun Fericit, indiferent de azimut, cel carcadium pe care, pare-se, celule ce functioneaza la toate fapturile, chiar si dupa deces, fo doua zile.
Cu profunda pretuire,
Paste Fericit !
T. B.

Motto:

"Condamnatii cu pedepse de pana la 5 ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu sau in weekend"

Se practica de mai mult timp acest gen de "pedepse" numai ca acesti condamnati executa pedepsele in Parlament si alte institutii ale statului si comuniatilor.

Cel mai bine

..ar fi ca pirnaiasii sa fie cazati le pesedisti acasa si/sau la pirnaiasii bogati:nastase,manivela,borcea,uite,udrea,voiculescu,tariceanu(vine si ziua lui),dancila,dracnea,etc.
Asa vor cistiga experienta in furat si unii,si altii.Toti vot fi fericiti.noi vom fi furati in continuare.

Propun executarea pedepselor privative de libertate, NUMAI in

perioada vacantelor si NUMIA in Brasilia, Costa Rica, Maldive, Madagascar sau alte destinatii de celebre, ca Guyana Franceza a lui Papillon :)))
In restul timpului, condamnatii sa poata continua sa fure fara griji... PSD vegheaza peste ei...

Păi da, si cei care au acasă conditii necorespunzătoare de

detentie, să primească si despăgubiri de la Tudorel Toader :)

 

Invit si Moldova in care nici scolile n-au defel, sa primeasca

...despagubiri "Minunatelor conditii" cu totul exceptate de alta vina decat de a fi venit pe lume la mijloc de nicaieri.
Vrezu despagubiri moldovenilor pentru analfabetizzre, imbecilizare, tembelizare si alcoolizare.
Vreau despagubiri pentr defecatia in pooushoi si prin buruiene, pentru beldiile de-ti intra in basanau cand scapi de incrucisarea picioarelor, pentru faptul ca mama m-a pus pe lume intr-un hardau burudusit de coceni.
De ce nu, devreme ce in Suedia, o tanara si-a adus in judecata parintii, doar fiindca au "adus-o pe lume urata".
Dupa votul din '90 si ce-a urmat celui "Sa avem si noi bogatii nostrii", eu as rastigni intai pe tata pentru mizeria in care am ajuns conform adagiului de roman razbit de secole "Tzziganul cand a ajuns Imparat, intai l-a spanzurat pe tacc-su".
Asadar,
"Tata, faptul ca te atarn de bariera pe care-o trec si-o ridic, este, desigur paricid.
Mai bine trec pe dedesubt, te las dincolo, si te llepad, llepadatura cu vot si lozinci si cu table in pijamale si cu Pet de bere si cu cu tot "Pentru linistea noastra".
Nu-ti trimit nici carti postale. Vreau sa reciti
"Ies arare la porti, povedtind despre fii lor morti".
Caci daca raman, tata, iti platesc in miliarde de euro, toate plocoanele de doi bani, primite de la Mentorul tau Ilici si urmasii, amestec de Imparati, de Regi, de Agude, autori ai unei tzari violate.
Traim un film... indian in care plangeai cu mama si cotizai la casa.
In treispe intrari, ca sa plangi indeajuns, sa te manelizezi si tu, suflet mare, spirit ales.
De ASTIA.

Pe sistem Eu

Luati din fata nu stati la rand :))

 

Intrebari:

- daca am mai multe domicilii pot sa ma mut de la unul la altul sau trebuie sa-mi aleg vila?
- daca am proprietati in alta tara (de exemplu Brazilia) pot sa fac acolo perioada de detentie?
- daca optez pentru pachetul "detentie in weekend" pot sa-mi aleg o cate o tara diferita in fiecare saptamana, in care sa-mi ispasesc pedeapsa; evident stiind ca trebuie sa fie proprietatea mea.

 

Cu psd-ul tot inainte, din rau in mai rau !!!

Ce weekend,ce domiciliu,
hotii si ucigasii sa fie eliberati definitiv !

 

Paseismul ne omoara-ncet !

Dupa Legea cu Sfarsitul de Saptamana la zbarna, mai vine o Lege cu Sarbatorirea Prin Munca si cu Sfarsitul de Saptamana plin de munca... Vountar-Patirotica.
Refuzul justificat prin iscrepanta dintre voluntarism si patriotism o rezolvam batraneste prin deportare.
Caci populus, adicatelea ce romanedte plopii, trebuie sa tina gaitele ochioase ale jafului pe ramul cel mai inalt si cel mai cu ramurele.
Mai scurt, iesim si sambata, si duminica la munca avantata, care obligat, nu impune zbarna la nelegiuti.
Sau, mai acatarii, mai dam la... Adiministrativul buluc pe Buget ca mushtele pe handel, sau, precum musculitele pline de fente-n zbor , in jurul becului Daddy, pan1 da seara, inalta frumoasa, si foarte dragatostoasa precum adormita tzestoasa, cu particularitatea ca noi de dam palme din ce in ce, in "Seara pe deal".
Creanga prindea muste cu ceaslovul.
Noi, tzantzari cu buletinul de identitate.
Traim nu pe divan, nici pe jilt au canapea, ci pe canopee, (zana meleopee).
Dar, pentru Potop, inca nu e de-agiuns.
Zic "De-agiuns", d-aia nici ghilimele mai sus la "De-ajuns".
Caci la deja zisul "de-ajuns", a mai mers d30 ee ani, la care nici Brucan n-a pus sfarla".
Trag nadejde... in rratul lui Trumps din coperta New York mai ppppro...lific ca raia baltilor noastre statute, nu blande, ci doldora de blanda mancarimii pana la gesturi odioase din prurit.

 

E putin tovarasi

Pai ce aia 5 ani,eu as propune barem 20 de ani si de ce sa facem diferente intre detinuti,pai ce, criminalii,violatori,nu e si ei oameni...sa ramana in puscarie numai p apagalii,care au furat o paine,un salam,sa se invete minte...iar cu sfarsitu de sapatamana,nu mereu,ca stresati oamenii,numai o data pe saptamana,ca sa poata si ei sa profite de viata....va dati seama,vine vara...pai poti sa ti omu dupa gratii....hai iarna mai inteleg....

 

Eu cred ca n-au considerat o varianta si mai interesanta:

Sa considere ca perioada de detentie timpul dedicat somnului!
De exemplu se fixeaza perioada 23:00-7:00 ca perioada de detentie, timp in care n-ai voie sa mergi la restaurante sau sa pierzi noaptea afara din domiciliu!
Daca doctorul iti recomanda mai mult somn, poti castiga mai multe ore de detentie pe zi!

 

Genial!!!.

Alta ideie "geniala".Din ce izvor de inteligenta?.
Executa pedeapsa (aia-i pedeapsa?)la weekend,pentru ca in zilele lucratoare sa-si vada de "LUCRU".Sa nu cumva sa-si piarda din experienta!.
Poate dau si un nume fff sugestiv al legii/faradelege.
"Legea protectiei coruptilor".
Ceva "stimulente financiare" ar trebui incluse.

 

Sa traiti si sa va bucurati da LUMINA !

Da tot asa, discret, ca va vede uni toarasi postatori deaicea si va despuncteaza.

SA TRAITI !

P.S. Potrivit amendamentelor depuse de PSD si aprobate de comisie, masurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt masuri de natura judiciara, dispuse de judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei conform Legii 254/2013, constand in inlocuirea masurii executarii pedepsei principale cu inchisoarea in regim de detentie cu masura executarii acesteia la domiciliu, in libertate sau in regim special penitenciar.

 

Am inteles !

Toti hotii grei vor lua sub cinci ani.
Si vor sta acasa, tot sub-muierile preferate, chemarte acasa.
Ca pedeapsa, sa fie mereru "sub", ca sa se invete minte sa nu mai fure.

Asta daca nu platesc taza de uscheala "nevazuta-necunoscuta" in alde Costa Ricile din lume.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor