Corpul de control al premierului, verificari la scriitorii din inchisori

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 17:01
2827 citiri
Corpul de control al premierului, verificari la scriitorii din inchisori
Foto: Arhiva Ziare.com

Corpul de control al premierului Dacian Ciolos va face verificari la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), la solicitarea ministrului Justitiei Raluca Pruna.

Ministrul Justitiei, in subordinea caruia functioneaza ANP, i-a cerut lui Ciolos sa trimita Corpul de control in inchisori, dupa ce fenomenul asa-ziselor lucrari stiintifice publicate de detinuti a luat amploare, transmite Digi 24.

Ancheta DNA in cazul cartilor scrise de VIP-uri in inchisoare

Pruna a explicat ca verificarea trebuie facuta de catre Corpul de control al premierului, pentru ca in scandalul cartilor scrise de condamnati sunt implicati inclusiv profesori, universitati si edituri.

Raluca Pruna a anuntat ca ii va cere lui Dacian Colos sa isi trimita inspectorii in inchisori martea trecuta, intr-o conferinta de presa in care a informat ca va propune Guvernului abrogarea dipozitiei din lege care le permite detinutilor sa iasa mai repede din inchisoare dupa ce publica lucrari asa-zise lucrari stiintifice.

Ordonanta de urgenta pentru ca detinutii-scriitori sa nu mai fie eliberati mai devreme

De vina e si seful ANP?

Intrebata atunci daca ia in considerare schimbarea sefului Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Catalin Bejan, sub conducerea caruia au fost eliberati mai multi detinuti care au scris carti cu o valoare academica si originalitate indoielnice, Raluca Pruna a raspuns ca "este prematur" sa ia o decizie.

"Este prematur sa spun daca iau in considerare schimbarea sefului ANP. In luna ianuarie a fiecarui an exista o evaluare, dar faptele vorbesc de la sine despre competenta directorului ANP", a explicat ministrul, adaugand ca se poate spune ca a inceput o evaluare informala a lui Bejan.

Cine si de ce le-a permis condamnatilor sa isi "cumpere" zile de libertate scriind carti?

"Exista o responsabilitate cel putin administrativa" in ceea ce il priveste pe directorul general al ANP, a subliniat Raluca Pruna, anuntand ca va cere Corpului de control al prim-ministrului sa faca o ancheta in cazul scriitorilor din inchisori.

Daca in 2014 au fost scrise 90 de lucrari stiintifice in penitenciarele din Romania, numarul acestora a explodat anul trecut, ajungand la nu mai putin de 340 de carti, potrivit statisticilor citate de Raluca Pruna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Corp control premier inchisori, #Corp control carti inchisori , #inchisoare