63 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa şi doi poliţişti au fost confirmaţi cu COVID

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 16:59
1711 citiri
63 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa şi doi poliţişti au fost confirmaţi cu COVID
Imagine din interioul unui penitenciar FOTO Pixabay

Peste 60 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa au fost confirmaţi cu COVID-19, aceştia fiind repartizaţi în camere separate şi fiind supravegheaţi permanent de personalul medical al unităţii. Starea lor de sănătate este bună, cei mai mulţi fiind asimptomatici. În urma testelor făcute au fost confirmaţi cu COVID şi doi poliţişti de penitenciare.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bistriţa, săptămâna trecută, doi deţinuţi care prezentau simptome au fost fost confirmaţi pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. În următoarele zile au fost testaţi şi ceilalţi deţinuţi, iar rezultatul a arătat că 63 erau pozitivi. De asemenea, în urma testărilor realizate la nivelul unităţii, au fost depistaţi pozitiv şi doi poliţişti de penitenciare.

Ce măsuri au fost luate

“Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind suprevegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimtomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare a deţinuţilor este de 88%.

Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa, precum şi demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spaţiilor. S-au făcut demersuri pentru transferarea tuturor deţinuţilor confirmaţi pozitiv, această activitate fiind în desfăşurare”, a transmis Penitenciarul Bistriţa.

A activitatea unităţii se desfăşoară în condiţii optime şi nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi.

Sursa de infectare a deţinuţilor nu este cunoscută deocamdată şi va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice care este în desfăşurare.

#detinuti, #penitenciar, #Bistrita, #bolnavi covid, #politisti , #inchisoare