Cristian Cioaca va fi eliberat

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 17:26
4502 citiri
Cristian Cioaca va fi eliberat
Foto: Arhiva

Cristian Cioaca va fi eliberat, potrivit unei decizii de vineri a judecatorilor de la Curtea de Apel Pitesti. Astfel, un complet de divergenta a admis cererea de ridicare a arestarii preventive.

Cioaca va fi astfel cercetat in libertate pana la ramanerea definitiva a unei condamnari, potrivit Realitatea TV.

El este inchis la penitenciarul Colibasi, fiind condamnat la 22 de ani de inchisoare, pe 2 iulie 2013, acuzat ca a ucis-o pe avocata Elodia Ghinescu, sotia sa.

Decizia de vineri a instantei este insa executorie. Contactata telefonic, avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a spus ca saluta aceasta decizie.

"E un act de justitie corect. Cred in nevinovatia clientului meu. Salut decizia de azi, ca pe o decizie corecta luata de niste judecatori care isi merita statutul de magistrati", a spus aparatorul lui Cristian Cioaca, potrivit Mediafax.

Intrebata daca solutia pronuntata de Curtea de apel Pitesti este definitiva, avocata Maria Vasii a spus ca in acest dosar s-a cerut revocarea arestarii preventive si ca sentinta Curtii de Apel poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, "dar asta nu inseamna ca nu este executorie de indata".

ICCJ a hotarat: Cristian Cioaca ramane in arest

Pedeapsa de 22 de ani de inchisoare a lui Cioaca este de 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte. Decizia de condamnare nu este insa definitiva.

Cristian Cioaca a fost condamnat si la plata a 250.000 de euro daune morale familiei fostei sale sotii. De asemenea, instanta a decis interzicerea drepturilor civile ale inculpatului.

Cristian Cioaca, condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei

In luna decembrie 2012, Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru uciderea Elodiei Ghinescu, dupa ce anchetatorii au gasit urme de sange in casa care a apartinut celor doi soti, precum si pe tocul pistolului si in masina politistului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cristian Cioaca eliberat, #Cristian Cioaca cercetat libertate , #inchisoare