Cristian Cioaca, condamnat definitiv pentru uciderea Elodiei. Cat va sta in inchisoare (Video)

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 15:36
10895 citiri
Cristian Cioaca, condamnat definitiv pentru uciderea Elodiei. Cat va sta in inchisoare (Video)

Cristian Cioaca a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, miercuri, pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Totodata, acesta a primit si un spor de pedeapsa de 8 luni de inchisoare pentru profanare de morminte.

Decizia magistratilor Curtii de Apel Pitesti este una definitiva si executorie si nu mai poate fi contestata la o instanta superioara, transmite Romania TV. De asemenea, Cioaca va fi obligat sa plateasca familiei Elodiei Ghinescu despagubiri de 380.000 de euro.

"Aveam incredere in decizia completului care a judecat apelul. Sunt convinsa ca este o hotarare gresita. Va asigur ca vom contesta aceasta hotarare si am incredere ca aceasta hotarare va fi desfiintata. Va asigur ca exista parghiile legii ca aceasta sentinta sa fie desfiintata", a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca, la scurt timp dupa pronuntarea sentintei.

Dupa incheierea cercetarii judecatoresti, instanta de apel a amanat de trei ori pronuntarea in dosarul de omor al Elodiei Ghinescu, odata pe 20 mai, apoi pe 27 mai, iar ulterior pe 4 iunie.

Cristian Cioaca a fost eliberat din inchisoare

Pe 14 februarie, Cristian Cioaca a fost eliberat din Penitenciarul Colibasi, dupa ce magistratii Curtii de Apel Pitesti au decis inlocuirea masurii de arest preventiv cu cea a controlului judiciar. Ulterior, el si-a reluat si activitatea in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Pe 2 iulie 2013, Cristian Cioaca a fost condamnat, pe fond, de magistratii Tribunalului Arges, la 22 de ani de inchisoare si la plata a 250.000 de euro daune morale familiei fostei sale sotii. Totodata, instanta a decis atunci si interzicerea drepturilor civile ale inculpatului.

Motivarea judecatorilor in cazul eliberarii lui Cristian Cioaca: De ce i-au dat drumul din inchisoare

Pe 30 ianuarie 2013, fostul politist a fost trimis in judecata pentru omor calificat si profanare de morminte, in dosarul privind disparitia sotiei sale, Elodia Ghinescu, despre care nu se mai stie nimic din vara anului 2007.

In decembrie 2012, Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru uciderea Elodiei Ghinescu, dupa ce anchetatorii au descoperit urme de sange in casa care a apartinut celor doi soti, precum si pe tocul pistolului politistului.

Cristian Cioaca, condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea Elodiei

In rechizitoriul procurorilor se arata ca politistul si-ar fi omorat sotia pe fondul unor certuri conjugale, dupa care ar fi incercat sa scape de cadavru, transandu-l in baia locuintei conjugale. Ulterior, politistul ar fi pus ramasitele intr-o geanta de voiaj si le-ar fi transportat cu masina intr-un loc necunoscut.

Anchetatorii nu au descoperit pana in prezent niciun fragment de cadavru care ar putea apartiei avocatei Elodia Ghinescu.

I.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Cioaca sentinta dosar Elodia, #Cristian Cioaca proces moarte Elodia Ghinescu, #Cristian Cioaca inchisoare , #inchisoare