Doi detinuti de la Poarta Alba au sechestrat o angajata UPDATE

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 10:16
5488 citiri
Doi detinuti de la Poarta Alba au sechestrat o angajata UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

O angajata a Penitenciarului Poarta Alba, judetul Constanta, a fost sechestrata joi de doi detinuti, care au folosit un cutit improvizat pentru a o ameninta pe femeie.

Barbatii au dus-o pe angajata in baia clubului de activitati, unde au tinut-o cu forta timp de zece minute. Detinutii voiau sa o agreseze sexual pe femeie, insa aceasta a scapat nevatamata, a informat Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), intr-un comunicat citat de Ziua de Constanta.

Totul a inceput in timpul unei activitati de educatie cu cei doi detinuti, cand "acestia au devenit violenti si amenintand-o cu un cutit improvizat au obligat-o sa se deplaseze in grupul sanitar al clubului cu intentia de a o agresa sexual", au spus reprezentantii ANP.

Insa femeia nu s-a lasat intimidata si a negociat cu puscariasii, care dupa cateva zece minute au renuntat la intentia lor si au eliberat-o.

Imediat a fost informata conducerea inchisorii, care i-a sanctionat pe cei doi condamnati. Mai mult decat atat, a fost sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia.

In plus, la Penitenciarul Poarta Alba a fost demarata o ancheta interna pentru a se stabili cauzele acestui incident si cum au reusit puscariasii sa puna mana pe cutitul improvizat.

ANP aminteste ca, potrivit Codului Penal, "lipsirea de libertate a unei persoane in mod ilegal se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 7 ani. Daca fapta este savarsita de catre o persoana inarmata, pedeapsa este inchisoarea cuprinsa intre 3 si 10 ani".

UPDATE 11:35 - Sindicatul Omnia din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) cere demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Alba, in urma tentativei de viol asupra unei angajate a inchisorii, precum si masuri de protectie pentru personalul din unitatile de detentie. Sindicalistii sustin ca protectia angajatilor "este o gluma sinistra".

Totodata, sindicalistii amintesc si ca "au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii" inchisorii din Constanta, cazul cel mai recent fiind al unui "detinut favorizat care parasea cand voia punctul de lucru fara sa se stie ce face".

La Poarta Alba sunt incarcerate numeroase "vedete" atat din lumea fotbalului, cum ar fi Cristi Borcea sau Victor Becali, dar si persoane publice precum Maricel Pacuraru, unul dintre patronii Realitatea TV. Aici si-a ispasit pedeapsa si fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#angajata Poarta Alba sechestrata, #detinuti sechestrat angajata Poarta Alba , #inchisoare