Dosarul Carom: Pedepse de peste jumatate de secol, 322 de milioane de lei confiscati

Luni, 08 Iunie 2015, ora 21:06
7437 citiri
Dosarul Carom: Pedepse de peste jumatate de secol, 322 de milioane de lei confiscati

Cei sapte inculpati din dosarul Carom au primit in total pedepse de 61 de ani si cinci luni de inchisoare si nu vor putea sa fie actionari, asociati sau administratori de firme pe o perioada de cinci ani dupa ce executa pedepsele, iar instanta a dispus confiscarea sumei de peste 322 milioane de lei.

Curtea de Apel Bucuresti a dat, luni, condamnarile definitive in dosarul Carom, dupa un proces de aproape noua ani. Trimis mai intai la Tribunalul Bucuresti, in 2006, dosarul, al carui rechizitoriu a fost intocmit de Alina Bica, a fost solutionat, in fond, in decembrie 2014.

Ajuns la Curtea de Apel Bucuresti in aprilie 2015, dosarul Carom s-a judecat in apel in opt termene, iar decizia a fost data miercuri, cei sapte inculpati primind in total pedepse de 61 de ani si cinci luni de inchisoare, dintre care peste 58 de ani cu executare si trei ani cu suspendare.

Inculpatii nu vor mai avea dreptul, timp de cinci ani dupa exeuctarea pedepselor, sa fie asociati, actionari, administratori sau beneficiari reali in societati comerciala si nici nu vor putea fi alesi in autoritatile publice sau in orice functii publice.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea sumei totale de peste 322 de milioane de lei de la inculpati si de la mai multe firme, stabilite ca parti responsabile civilmente. Judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus de procurori in 2005 si 2006, dar au extins masura in cazul mai multor bunuri mobile si imobile ale inculpatilor.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti vine cu doar o zi inainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzate persoanele implicate in acest dosar.

Ovidiu Tender, 12 ani si sapte luni de inchisoare in cazul Rafo-Carom - decizie definitiva (Video)

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare pentru inselaciune, la sase ani si noua luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, la cinci ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat si tot la cate cinci ani pentru doua fapte de spalare de bani.

Instanta a aplicat pedeapsa cea mai grea, de sase ani si noua luni de inchisoare, la care a adaugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv cinci ani si zece luni de inchisoare, Ovidiu Tender urmand sa execute in total 12 ani si sapte luni. Din aceasta pedeapsa va fi scazuta perioada in care Tender a fost retinut si arestat preventiv, respectiv din 3 martie pana in 29 august 2006.

Ovidiu Tender, ridicat de politisti de acasa si dus la inchisoare

Marian Iancu a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru complicitate la inselaciune, sapte ani pentru instigare la abuz in serviciu, cinci ani pentru o alta fapta de instigare la abuz in serviciu, trei ani pentru constituire a unui grup infractional organizat si cate cinci ani pentru doua fapte de spalare de bani.

La pedeapsa cea mai grea, de sapte ani, instanta a adaugat un spor tot de sapte ani, urmand ca Marian Iancu sa execute in total 14 ani de inchisoare. Din pedeapsa va fi scazuta perioada in care Iancu a fost retinut si arestat, respectiv din 4 pana in 14 aprilie 2006 si din 16 mai pana in 3 iunie 2006.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#condamnari dosar Carom, #pedepse dosar Carom, #marian iancu condamnat, #Ovidiu Tender condamnat, #inchisoare Marian Iancu, #inchisoare Ovidiu Tender , #inchisoare
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
poza inadecvata puscariile patriei nu sunt lagare de concentrare