Cine sunt bogatii condamnati in dosarul Ferma Baneasa. Trecutul lui Remus Truica, Dan Andronic, printul Paul si al lui Beny Steinmetz

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 20:39
12457 citiri
Cine sunt bogatii condamnati in dosarul Ferma Baneasa. Trecutul lui Remus Truica, Dan Andronic, printul Paul si al lui Beny Steinmetz
"Beny" Steinmetz, Tal Silberstein, Remus Truica FOTO Wikipedia, Times of Israel, Hepta

Omul de afaceri Remus Truica a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare, israelienii Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein au primit cate cinci ani de inchisoare cu executare, iar Printul Paul, trei ani si patru luni de inchisoare cu executare. Sentintele au fost date joi, 17 decembrie, in dosarul Ferma Baneasa, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Remus Truica este un controversat om de afaceri din Romania. El a fost consilier al premierilor Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu. A fost condamnat joi, 17 decembrie, la sapte ani de inchisoare cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Printul Paul al Romaniei, cunoscut ca Paul-Philippe de Hohenzollern, nu este insa recunoscut ca membru al casei nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen si nici al Casei Regale a Romaniei. Este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, fiu al printului Carol al Romaniei. Mama lui Paul este Helene Henriette Naravitzine, prima sotie a lui Mircea Grigore Carol. Paul-Philippe este casatorit, din 1995, cu Lia Georgia Triff, cetateanca americana de origine romana. Printul Paul a primit trei ani si patru luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar ca Truica.

Dan Andronic este un jurnalist si consultant politic. El a condus cotidianul Evenimentul Zilei. Andronic a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul citat.

Benjamin "Beny" Steinmetz este un miliardar care locuieste la Geneva, are afaceri cu diamante, printre altele, si o avere de 3,5 miliarde de dolari, dupa unele surse.

In 2019, miliardarul Beny Steinmetz a fost trimis in judecata in Geneva, intr-un caz international de coruptie. El este acuzat ca ar fi dat spagi de 10 milioane de dolari unor oficiali din Guinea pentru a primi in exploatare un mare zacamant de fier. Steinmetz neaga acuzatiile.

In Romania, omul de afaceri israelian este implicat in proiectul minier de la Rosia Montana. Steinmetz a dat in judecata statul roman si a cerut o despagubire de 4,4 miliarde de dolari pentru ca nu a primit unda verde sa exploateze aurul din Apuseni, potrivit Rise Project.

Consultantul politic Tal Silberstein a colaborat cu Traian Basescu, pe vremea cand era primar al Capitalei, cu Calin Popescu Tariceanu, cand a fost premier si cu Vasile Blaga, liderul PD-L.

Tal Silberstein a venit in Romania ca reprezentant al "Greenberg, Carville & Shrum", compania americana de consultanta, formata de israelienii care au condus campania lui Ehud Barak impotriva lui Benjamin Netanyahu in 1999 si strategul lui Bill Clinton (James Carville). Din 2006, GCS a incheiat un parteneriat cu firma lui Dan Andronic, aducandu-l si pe Arthur Finkelstein. Tal Silberstein detinea 25% din Multimedia Political Communication.

Israelienii Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein au primit cate cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Ferma Baneasa".

Potrivit DNA, acuzatiile retinute in sarcina celor 22 de acuzati vizeaza infractiuni comise in perioada 2006-2013 in diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), in interesul obtinerii unor imobile de o valoare deosebita, intre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de Paul Philippe Al Romaniei.

Verdict final in dosarul Ferma Baneasa: Remus Truica si Printul Paul, inchisoare cu executare. Au mai fost condamnati miliardarii Steinmetz si Silberstein si jurnalistul Dan Andronic

Magnatul israelian Beny Steinmetz, judecat in Elvetia pentru acte de coruptie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Douăzeci de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Piteşti într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind şi un registrator de la un centru de vaccinare, care...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Remus Truica DNA, #ferma baneasa, #Benny Steimetz proces coronavirus, #condamnari , #inchisoare