Fiul lui Nutu Camataru, condamnat la 12 ani de inchisoare pentru tentativa de omor

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 19:14
9093 citiri
Fiul lui Nutu Camataru, condamnat la 12 ani de inchisoare pentru tentativa de omor
Foto: Buna Ziua Iasi

Fiul interlopului cunoscut ca Nutu Camataru, Ion Nutu Balint, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucuresti la 12 ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este judecat pentru tentativa de omor, dupa ce a injunghiat un barbat in localul Million Dollars din Capitala, in septembrie 2010.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

In sedinta de vineri, instanta l-a condamnat pe cel cunoscut drept Nutulica la 11 ani cu executare pentru tentativa la omor calificat, privind fapta de injunghiere, si la patru ani si sase luni, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

In final, Tribunalul Bucuresti a contopit cele doua pedepse si a dispus ca fiul lui Nutu Camataru sa o execute pe cea mai grea, respectiv cea de 11 ani de inchisoare, pe care a sporit-o cu un an, astfel ca acesta va avea de executat 12 ani de detentie.

Fiul lui Nutu Camataru, trimis in judecata pentru tentativa de omor

Alaturi de acesta, in dosar a fost condamnat Nicolae Florin Dragusin, la 10 ani de inchisoare pentru tentativa la omor calificat si trei ani si sase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Pedepsele au fost contopite, iar rezultanta de zece ani a fost sporita cu un an de catre judecator, Dragusin avand de executat 11 ani de inchisoare.

Judecatorii l-au condamnat si pe George Apostol, la 11 ani si sase luni de inchisoare pentru aceleasi fapte, pe Monica Constantinescu la trei ani de inchisoare cu executare pentru marturie mincinoasa, si pe patronul localului, Ilie Viorel, zis Vivi, la patru ani si sase luni, pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Fiul lui Nutu Camataru, cercetat in arest pentru tentativa de omor

Instanta l-a achitat pe Corneliu Stefan pentru instigare la marturie mincinoasa, dar l-a condamnat la un an si jumatate de inchisoare pentru nedenuntarea unor infractiuni.

Totodata, instanta a admis actiunea civila facuta de Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si, in consecinta, a dispus obligarea in solidar a inculpatilor Balint, Dragusin si Apostol la plata catre partea civila, cu titlu de despagubiri civile, a sumei de 2.104,41 lei, la care se adauga dobanda legala de la data ramanerii definitive a prezentei si pana la data platii efective, in parte actiunea civila facuta de partea civila Marian Naca, si a dispus obligarea in solidar a inculpatilor Balint, Dragusin si Apostol la plata catre partea civila, cu titlu de despagubiri civile, reprezentand daune morale, a sumei de 10.000 de euro.

Barbat injunghiat in toaleta

In octombrie 2011, procurorii bucuresteni i-au trimis in judecata pe fiul lui Nutu Camataru, Ion Nutu Balint, si pe George Apostol, pentru tenativa de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri, precum si pentru tulburarea ordinii si linistii publice, in dosarul privind injunghierea unui barbat in restaurantul Million Dollars din Capitala, in septembrie 2010.

Anchetatorii au stabilit ca Ion Nutu Balint si George Apostol se aflau in 19 septembrie 2010 in restaurantul Million Dollars si, impreuna cu Nicolae Florin Dragusin, au injunghiat un barbat, punandu-i acestuia viata in pericol.

In dimineata zilei de 19 septembrie, in jurul orei 6.00, Marian Naca a fost injunghiat cu un cutit in toaleta pentru femei a restaurantului Million Dollars din Capitala, dupa ce anterior avusese un schimb de replici cu o persoana din anturajul lui Ion Nutu Balint, zis Nutulica. Naca lucrase ca bodyguard la acest restaurant pana la inceputul lui 2010 si se afla in local pentru a se intalni cu fosti colegi si cu prieteni.

Potrivit anchetatorilor, Naca a stat la masa cu mai multe persoane, printre care Adi Minune, Florin Salam si cateva femei. La o alta masa din restaurant, langa scena, se afla grupul din care faceau parte Ion Nutu Balint, George Apostol, Nicolae Florin Dragusin si Monica Constantinescu. Aceasta din urma nu a stat in permanenta la masa lui Nutulica si a mers si la alte mese, intre care si masa lui Naca.

Potrivit anchetatorilor, intre Naca, zis "Italianul", si Nicolae Florin Dragusin a avut loc o disputa verbala spontana, dupa ce acestia s-au lovit accidental pe culoarul dintre mese. Anchetatorii sustin ca Dragusin i-a povestit incidentul lui Ion Nutu Balint si ca, ulterior, in jurul orei 8.15-8.30, cand Monica Constantinescu si o alta femeie au mers la toaleta restaurantului, "Italianul" le-a insotit, aici intalnindu-se cu Ion Nutu Balint, George Apostol si Nicolae Florin Dragusin.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#fiul Nutu Camataru inchisoare executare, #Nutu Camataru condamnare , #inchisoare