Fostul candidat la presedintie Ninel Potarca, condamnat la doi ani de inchisoare

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 18:48
2571 citiri
Fostul candidat la presedintie Ninel Potarca, condamnat la doi ani de inchisoare

Fostul candidat la Presedintie Constantin Ninel Potarca a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de evaziune fiscala.

Conform sentintei Tribunalului Gorj din 4 octombrie, Potarca a fost condamnat de Tribunalul Gorj la la doi ani de inchisoare, pedeapsa fiind suspendata pe o perioada de incercare de doi ani, timp in care trebuie sa respecte mai multe obligatii.

Potrivit deciziei instantei, el nu va mai avea voie nici sa candideze sau sa fie ales in vreo functie publica, in urma cu o luna acesta dand de inteles ca ar intentiona sa candideze in 9 decembrie pentru un post de deputat din partea rromilor.

Magistratii au dispus, in acelasi timp, anularea a doua facturi emise de Centrum Consulting SRL, firma lui Potarca, una dintre facturi avand valoarea de 23,8 milioane de lei, iar cealalta de 23.800 de lei.

Judecatorii au dispus si ridicarea sechestrului asigurator de pe un teren si de pe palatul pe care Potarca il are in cartierul Meteor din Targu Jiu, in suprafata de peste 900 metri patrati si cu o valoare impozabila de peste trei milioane de lei. Fostul candidat la Presedintie a fost obligat, in schimb, sa achite cheltuieli judiciare in valoare de 5.000 de lei.

Conform anchetatorilor, factura de 23,8 milioane lei a fost emisa pentru o achizitie de la o alta firma, fara ca pe stoc sa existe marfa din documentul contabil, factura fiind insa depusa la Directia Generala a Finantelor Publice Gorj pentru decontarea TVA. Actul respectiv a fost inregistrat in contabilitatea firmei, desi nu avea la baza operatiuni reale. In acest dosar Potarca a fost retinut pentru 24 de ore, in octombrie 2010, fiind cercetat apoi in libertate.

Potarca spune ca e nevinovat - o sa faca recurs

Potarca a declarat ca va face recurs si ca nu va renunta la proces pana nu isi va dovedi nevinovatia.

"Nu stiu pentru ce m-au condamnat. Pana nu o sa vad ceva scris nu stiu ce sa zic pentru ca sechestrul mi s-a ridicat de pe casa si pamant. Expertiza nu vorbeste de niciun prejudiciu si nici nu mi s-a confiscat vreo suma, ceva. Aici au fost doar anumite interese, presiuni mari, despre care probabil voi putea vorbi la un moment dat", a declarat Potarca.

Constantin Ninel Potarca mai este judecat intr-un alt dosar de evaziune fiscala, instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, prejudiciul estimat in acest caz fiind de aproximativ 4 milioane de euro. Anchetatorii sustin ca Potarca, impreuna cu fratele sau si cu alti doi oameni de afaceri din judetul Valcea, au folosit in contabilitatea firmelor lor facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat.

Potarca este presedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi si fost candidat la Presedintie. El si-a lansat candidatura in 15 octombrie 2009 intr-o caleasca, plecarea facandu-se de la palatul sau din cartierul Meteor. Caleasca a ajuns apoi la Coloana Infinitului, unde liderul filialei Gorj a Partidei Romilor, consilierul judetean din partea PSD Nelu Pavel, l-a proclamat pe Potarca drept "Obama de Meteor", candidatul mergand apoi la Bucuresti pentru a-si depune actele la Biroul Electoral Central.

Potarca a administrat de-a lungul anilor mai multe firme, care s-au ocupat in special de colectarea de fier vechi. El a avut pe rolul instantelor mai multe procese cu Directia Finantelor Publice Gorj, fiind acuzat ca prin firmele sale a prejudiciat bugetul de stat cu zeci de milioane de lei.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Ninel Potarca condamnat inchisoare, #Potarca prezidentiale 2009, #frauda economica Potarca inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza batman1958
batman1958
rank 1
ai auzit bulibasa Madalin, ave-ti si voi tzigani care fura cu cardul