Fostul primar din Ramnicu Valcea, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare

Luni, 02 Iunie 2014, ora 22:33
3514 citiri
Fostul primar din Ramnicu Valcea, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare
Foto: Arhiva

Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Emilian Francu ramane definitiv cu condamnarea de patru ani de inchisoare cu executare dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, contestatia in anulare depusa in dosarul de coruptie in care Francu a fost condamnat.

Potrivit solutiei publicate pe portalul instantelor de judecata, Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, ca inadmisibila contestatia in anuale formulata de Emilian Francu, obligandu-l pe contestator sa plateasca 200 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia Curtii de a respinge aceasta contestatie in anulare este definitiva.

Fost primar din Ramnicu Valcea condamnat la 4 ani de inchisoare - decizie definitiva

Contestatia in anulare in dosarul de coruptie al fostului primar al municipiului Ramnicu Valcea Emilian Francu a fost inregistrata pe 7 aprilie 2014, la mai putin de doua saptamani de la condamnare definitiva la patru ani de inchisoare cu executare pentru de luare de mita.

In 26 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul Directiei Nationale Anticoruptie, care a contestat condamnarea lui Francu, de catre Tribunalul Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu suspendare, si a decis ca primarul municipiului Ramnicu Valcea sa execute pedeapsa, sentinta fiind definitiva.

Instanta a mai dispus ca din pedeapsa de patru ani sa fie scazuta perioada in care Emilian Francu a fost arestat preventiv, respectiv din 25 aprilie pana in 17 septembrie 2013.

Condamnat la patru ani de inchisoare pentru ca a cerut mita unei firme de arhitectura

In 17 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Emilian Francu la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, primarul fiind eliberat atunci dupa cinci luni de inchisoare.

Emilian Francu a revenit la Primaria Ramnicu Valcea in 19 septembrie 2013, el declarand atunci ca nu va demisiona din functie si ca va continua proiectele incepute in oras.

Valcea: Edilul suspendat, condamnat la inchisoare pentru mita, a revenit la Primarie

Potrivit procurorilor DNA, la inceputul anului 2013, Primaria Ramnicu Valcea a incredintat unei firme de arhitectura un proiect cu denumirea "Reorganizarea si amenajarea spatiului public central din municipiul Ramnicu Valcea", avand ca obiect amenajarea unei piete publice, a unei parcari subterane si a unui pasaj pietonal.

Costul serviciilor de proiectare a fost stabilit la aproximativ 200.000 de euro.

Primarul din Ramnicu Valcea a fost denuntat de administratorul firmei de arhitectura, dupa ce Francu i-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la suta din suma de 200.000 de euro atribuita pentru contractul de prestari de servicii.

Francu a conditionat semnarea actelor privind incheierea, derularea si executarea contractului de prestari servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro, au notat procurorii in rechizitoriu.

Dupa finalizarea lucrarilor mentionate in contractul de prestari servicii si dupa plata unei prime transe din banii datorati de Primaria Ramnicu Valcea, in 22 aprilie 2013, Emilian Francu i-a cerut administratorului firmei sa ii dea, printr-un intermediar, 50.000 de lei.

De aceasta data, Francu a conditionat semnarea documentele pentru cea de-a doua transa care trebuia acordata firmei pentru serviciile al caror beneficiar era Primaria Ramnicu Valcea de acordarea acestei sume, au mai aratat procurorii.

Mai mult, Francu i-a cerut administratorului firmei 40.000 de lei, dupa plata ultimei transe pentru prestarea serviciilor, iar pentru a ascunde provenienta banilor, a propus incheierea unui contract de sponsorizare.

In 25 aprilie 2013, Emilian Francu a fost prins in flagrant, dupa ce a primit de la administratorul firmei de arhitectura, prin intermediar, cei 50.000 de lei ceruti.

Francu a sustinut in fata instantei ca banii nu ii erau destinati si ca ar fi incercat sa obtina o sponsorizare pentru evenimentele legate de implinirea a 625 de ani de la atestarea orasului Ramnicu Valcea.

In prezent, Emilian Francu este incarcerat si executa pedeapsa la care a fost condamnat.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Emilian Francu condamnare inchisoare, #Emilian Francu inchisoare executare, #Emilian Francu mita , #inchisoare