Gratierea, o tinta falsa. Anul acesta s-ar putea goli puscariile, daca intra in vigoare cateva acte normative

Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 09:03
18847 citiri
Gratierea, o tinta falsa. Anul acesta s-ar putea goli puscariile, daca intra in vigoare cateva acte normative

Noi suntem ingrijorati de o posibila gratiere colectiva, fara sa fim atenti la faptul ca sunt pe cale sa intre in vigoare si alte acte normative, cum ar fi modificarea legii de executare a pedepselor sau modificarea Codului Penal, care ar scoate din inchisori intre 10.000 si 15.000 de detinuti, atentioneaza Stefan Teoroc, presedintele Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP).

Informatia apare in conditiile in care se vorbeste tot mai insistent despre o posibila ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, dar si despre infractiunile violente comise de tot mai multi detinuti liberati conditionat in baza recursului compensatoriu, lege sustinuta de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si adoptata cu voturile PSD-ALDE-UDMR.

Cele mai noi date arata ca 650 de puscariasi scapati la marea eliberare decisa de Toader au revenit dupa gratii, iar aproape 200 au comis noi infractiuni cu violenta.

Stefan Teoroc, liderul SNLP, ne-a declarat ca de prevederile controversatei legi 169/2017 au beneficiat "absolut toti detinutii care s-au liberat dupa data intrarii ei in vigoare".

"Iar motivul nu este doar acela ca nu putem asigura suprafata minima de 4 mp ceruta, ci sunt si alte conditii pe care legea 169 ne obliga sa le respectam si nu putem: sa eradicam igrasia, mucegaiul, sa asiguram temperaturi adecvate sau grupuri sanitare care asigura intimitatea etc.

Prin urmare, toti detinutii care dupa data intrarii in vigoare a legii 169 se aflau in sistemul penitenciar si ajunsesera aproape de momentul eliberarii sunt beneficiari", a declarat Stefan Teoroc pentru Ziare.com.

Citeste si:
SURSE Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine!
SURSE Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine!
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: Ziare.com