Guru Bivolaru a facut cerere sa fie judecat din nou

Luni, 08 August 2016, ora 14:10
3365 citiri
Guru Bivolaru a facut cerere sa fie judecat din nou
Foto: Hepta.ro

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a cerut Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului in care a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor, invocand ca a fost judecat in lipsa.

Magistratii vor analiza cererea sa pe 21 septembrie.

Potrivit oficialilor Tribunalului Sibiu, noul Cod de Procedura Penala da posibilitatea inculpatilor sa ceara redeschiderea procesului daca au fost judecati in lipsa si nu au luat la cunostinta ca impotriva lor s-a desfasurat un astfel de proces.

Articolul la care face referire Bivolaru arata ca "persoana condamnata definitiv, care a fost judecata in lipsa, poate solicita redeschiderea procesului penal in termen de o luna din ziua in care a luat cunostinta, prin orice notificare oficiala, ca s-a desfasurat un proces penal impotriva sa".

Bivolaru sustine ca a luat la cunostinta de condamnarea sa pe 22 iulie, cand a fost adus din Franta si incarcerat in arestul Politiei Romane.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, a declarat ca cererea lui Gregorian Bivolaru/ Magnus Aurolsson (numele dobandit in Suedia - n.red.) a fost inregistrata pe 2 august, iar magistratii au stabilit termen de judecata pentru 21 septembrie.

Magistratii vor stabili atunci daca se intrunesc elementele necesare redeschiderii procesului sau daca resping solicitarea liderului MISA.

Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta pe 26 februarie, fiind plasat in arest preventiv, in penitenciarul din Fresnes. Autoritatile romane au cerut extradarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei de sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, primita in 14 iunie 2013, printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Initial, in aprilie 2012, magistratii Tribunalului Sibiu l-au achitat pe Bivolaru.

O instanta din Paris a respins, pe 13 iulie, apelul formulat de Gregorian Bivolaru si a dispus extradarea acestuia in Romania, fiind respinse si cererile autoritatilor suedeze care au aratat ca Bivolaru are statutul de azilant.

Gregorian Bivolaru a plecat din tara in august 2004, dupa ce a fost trimis in judecata, iar opt luni mai tarziu a fost prins si arestat in Suedia, insa a cerut azil politic, iar autoritatile din aceasta tara i-au acceptat cererea.

De atunci, toate solicitarile de extradare au fost respinse de autoritatile suedeze.

Bivolaru a mai fost judecat si intr-un dosar in care a fost acuzat de trafic de persoane, dar in februarie 2015 a fost achitat de Tribunalul Cluj.

Gregorian Bivolaru este vizat si intr-o ancheta in Italia, legata de activitatile MISA, printre acuzatii fiind si recrutarea tinerilor pentru practicarea de orgii sexuale si pornografie.

Pe 22 iulie, fondatorul MISA a fost adus in catuse in Romania.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Bivolaru rejudecare proces, #Gregorian Bivolaru arest, #Bivolaru condamnat inchisoare, #Bivolaru adus Romania , #inchisoare