Guvernul anunta constructia unui penitenciar la Buzau, pe un teren de 15 hectare, dar nu stie cu ce bani

Joi, 31 August 2017, ora 22:05
3018 citiri
Guvernul anunta constructia unui penitenciar la Buzau, pe un teren de 15 hectare, dar nu stie cu ce bani
Foto: Arhiva/Ziare.com

Vicepremierul Marcel Ciolacu a anuntat, joi, la Buzau, unde a fost insotit de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca in localitatea Unguriu urmeaza sa se construiasca cel mai mare penitenciar din regiune. Inchisoarea ar urma sa se ridice pe structura a doua unitati militare dezafectate, pe un teren de 15 hectare.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a venit joi la Buzau insotit de vicepremierul Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzau.

Cei doi oficiali au mers in localitatea Unguriu, intr-o vizita neoficiala, fara ca presa sa fie invitata la eveniment.

Ulterior, vicepremierul Marcel Ciolacu a anuntat ca in localitatea Unguriu urmeaza sa se ridice cel mai mare penitenciar din regiune, si, totodata, unul dintre cele mai moderne din tara, ministrul Justitiei exprimandu-si deja acceptul pentru derularea acestui proiect.

Penitenciarul urmeaza sa fie ridicat pe structura a doua unitati militare ale caror cladiri sunt in stare buna.

"Impreuna cu domnul Ministru al Justitiei, presedintele Consiliului Judetean si domnul primar Tirizica de la Unguriu, am avut o vizita la fosta unitate militara din comuna Unguriu. Au fost si reprezentantii Ministerului Apararii Nationale si domnul ministru a fost de acord cu locatia, in vederea unui viitor penitanciar pe raza judetului Buzau. Inceputul este prin transferul terenului de la Ministerul Apararii Nationale, la Ministerul Justitiei. Apoi o sa vedem sursele de finantare: fonduri europene ori din Planul Junker ori investitie prin Banca Mondiala", a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Noul penitenciar va fi construit pe structura cazarmilor din incinta a doua unitati militare, pe un teren de 15 hectare, in interiorul localitatii Unguriu, spatiile fiind racordate la utilitati.

Autoritatile apreciaza ca prin construirea acestui peniteniar ar urma sa fie create circa 1.500 de locuri de munca.

La randul lor, reprezentantii Ministrului Justitiei au transmis angajamentul ministrului Tudorel Toader de a "continua eforturile pentru remedierea conditiilor de detentie din sistemul penitenciar romanesc si imbunatatirea mediului de lucru pentru angajati in scopul de a se conforma standardului impus de Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale si de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului".

In prezent, la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor se inregistreaza un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existand 26.529 detinuti pe 19.108 locuri raportat la suprafata de 4 metri patrati per detinut.

Ministerul Justitiei anunta, de asemenea, aprobarea in sedinta de Guvern de miercuri, a achizitionarii, de catre Ministerul Justitiei, a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de o mie de locuri de cazare in comuna Berceni din judetul Prahova.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...