Hayssam, despre aducerea lui Munaf in tara: Momentul adevarului se apropie. Si eu si el vom fi liberi

Vineri, 28 August 2015, ora 17:15
5072 citiri
Hayssam, despre aducerea lui Munaf in tara: Momentul adevarului se apropie. Si eu si el vom fi liberi

Omar Hayssam, aflat in Penitenciarul Margineni, unde ispaseste o pedeapsa de 23 de ani de inchisoare, dintre care trei ani pentru rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, spune ca odata cu aducerea lui Mohammad Munaf in Romania "momentul adevarului se apropie inevitabil".

Omar Hayssam a postat, vineri, pe Facebook, un mesaj semnat de "echipa de aparare", in care reactioneaza fata de aducerea in tara a lui Mohammad Munaf.

Basescu se dezlantuie dupa aducerea in tara a lui Munaf: Ticalosilor, cine spuneati ca tremura?

"Munaf a ajuns in tara! In sfarsit. Mi-e greu sa ma bucur cu toata inima, e vorba de un cunoscut al meu, un apropiat adus sa ispaseasca nevinovat o sentinta nedreapta... Mi-e greu sa nu ma bucur, vazand ca momentul adevarului se apropie inevitabil, iar adevarul imi este fara indoiala favorabil. Vad ca multa lume se bucura, iar in ceea ce ii priveste pe unii ma intreb daca bucuria lor e sincera sau lucida...

Salut actiunea autoritatilor romane! Eficienta dovedita a aparatului de stat este benefica pentru reputatia patriei mele si mesajul clar ca nimeni nu se poate sustrage justitiei si rigorilor legii nu poate fi interpretat decat cu solidaritate si mandrie nationala. Vorbesc in cunostinta de cauza si, desi sunt intr-o pozitie ironica rostind acestea, nu exista niciun dram de sarcasm sau nesinceritate in cele afirmate", spune acesta.

Reactia jurnalistilor rapiti, dupa ce Mohammad Munaf a fost adus in tara: E o zi de marcat in calendar

"Cred ca voi fi liber, la fel si Mohammed Munaf. Faptul ca este inchis este trist, dar necesar pentru a-i schimba statutul de fugar, urmarit de eterna suspiciune a vinovatiei si de anatema terorismului. Ca sa cureti o rana trebuie sa o deschizi. Dar durerea e pretul necesar vindecarii", continua Hayssam.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, la zece ani de inchisoare in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci), a fost adus, joi, in Romania si se afla in prezent in custodia Politiei Romane, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Teroristul Mohammad Munaf, implicat in rapirea jurnalistilor in Irak, adus in Romania

Mohamad Munaf a fost localizat in Orientul Mijlociu, in urma unei ample operatiuni, a declarat Ovidiu Marincea, consilier al directorului SRI, Eduard Hellvig.

Munaf - care era dat in urmarire internationala de sapte ani - a fost introdus intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane, informa institutia.

In aprilie 2008, Mohammad Munaf, care are cetatenie irakiana si americana, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la zece ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian in Irak.

Decizia a ramas definitiva in 16 mai 2008, in conditiile in care Munaf nu a facut recurs la instanta superioara. Astfel, atunci impotriva lui Mohammad Munaf a fost emis mandatul de executare a pedepsei.

Citeste si:
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...
Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan pe tema fondurilor europene pentru înlocuirea conductelor: „300 de milioane de euro sunt la un pas de a fi pierdute”
Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan pe tema fondurilor europene pentru înlocuirea conductelor: „300 de milioane de euro sunt la un pas de a fi pierdute”
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, l-a atacat marți, 18 ianuarie, pe primarul Capitalei Nicușor Dan, afirmând că Bucureştiul riscă să piardă o şansă financiarā unică, în timp ce mii...
Comentarii
P.S.D.Erie
rank 5
Toarasi, domne, permitetim sa dedic o dedicatie, care sa le fie mai
MosGerila
rank 5