Inca un violator din celebrul caz de la Vaslui iese din inchisoare, gratie recursului compensatoriu

Vineri, 10 Mai 2019, ora 11:43
5224 citiri
Inca un violator din celebrul caz de la Vaslui iese din inchisoare, gratie recursului compensatoriu
Foto: Arhiva Ziare.com

Iese din inchisoare si al cincilea tanar dintre cei 7 condamnati dupa ce, in noiembrie 2014, au agresat sexual, timp de mai multe ore, o eleva de 18 ani care se intorcea de la scoala in localitatea Valeni (Vaslui).

Este vorba despre Andrei Burlacu, care iese din puscarie inainte de ispasirea integrala a pedepsei, gratie recursului compensatoriu, relateaza Observator.

Tanarul a fost pus in libertate de Judecatoria Vaslui, dupa ce procurorii nu au contestat eliberarea conditionata. Burlacu Paul Andrei a primit sase ani de inchisoare si un spor de un an de pedeapsa, adica sapte ani de puscarie.

Burlacu va trebui sa respecte, in urmatorii trei ani, programul de supraveghere a politiei, precum si principala conditie impusa de instanta, cea de a nu se apropia de tanara pe care a violat-o ori de a comunica cu aceasta sau rudele.

Doi dintre cei 7 tineri din acest caz au fost liberati conditionat in luna iunie 2018: Ionut Bogdan Boicu si Alin Dumitru Rotaru.

Detalii aici - Cum a scapat de puscarie unul dintre violatorii de la Vaslui si gratie legii lui Toader

Alti doi tineri au iesit din inchisoare in 2016.

In 10 noiembrie 2014, sapte tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, au sechestrat si violat o fata de 18 ani. Racolata de catre doi dintre ei dintr-o statie de autobuz, victima a fost dusa pe un camp din apropierea localitatii Valeni, unde a fost abuzata sexual, timp de mai multe ore, de catre cei sapte.

Ulterior, fata a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Pentru aceasta fapta, cei sapte tineri au fost condamnati definitiv in noiembrie 2015 la pedepse cuprinse intre sase si zece ani de inchisoare.

#violatori Vaslui eliberati , #inchisoare