Irina Socol, fosta sefa Siveco, condamnata definitiv la inchisoare cu executare

Marti, 03 Mai 2016, ora 13:44
7024 citiri
Irina Socol, fosta sefa Siveco, condamnata definitiv la inchisoare cu executare
Foto: Ziare.com

Irina Socol, fostul presedinte Siveco Romania, a fost condamnata marti, definitiv, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis, marti, apelurile facute de Parchet, de Irina Socol si alte sase persoane la decizia initiala a Tribunalului Bucuresti, din vara lui 2015. Astfel, magistratii au desfintat decizia initiala si in urma rejudecarii au decis sa o condamne pe Irina Socol la doi ani si sase luni, fata de trei ani si sase luni cat primise initial. In prima instanta Socol primise o condamnare de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti este definitiva si executorie, urmand ca Irina Socol sa fie incarcerata.

Ea se afla in arest la domiciliu din noiembrie 2014. Anterior, a stat doua luni in arest.

In acelasi dosar au fost judecati Aurora Ecaterina Crusti, fost presedinte comercial adjunct al Siveco Romania, Tiberiu Grabany, Dumitru Constantinescu, Valentina Gogu Mihai si Nicolae Gogu Mihai. Acestia doi din urma au fost condamnati definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Aurora Ecaterina Crusti a primit o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, fata de sase ani si sase luni cat avea in prima instanta.

Tiberiu Grabany si Dumitru Constantinescu, care primisera pedepse de sase ani de inchisoare, au primit pedepse injumatatite.

Irina Socol a fost trimisa in judecata in noiembrie 2014, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind acuzata ca a pus bazele unui mecanism evazionist in care a angrenat firma pe care a infiintat-o, dupa atragerea mai multor complici. Acestia si-au recunoscut faptele si au prezentat pe larg modul in care acestea au fost comise.

Procurorii au aratat ca grupul infractional a creat un circuit cu peste 50 de firme, prin care au fost trecute in acte tranzactii fictive in valoare de aproximativ 10 milioane de euro pentru perioada 2009 - 2013.

Citește și:
Senatorul AUR, Claudiu Târziu, despre faptul că Austria se va opune aderării României la spaţiul Schengen. ”E doar un pretext ruşinos”
Senatorul AUR, Claudiu Târziu, despre faptul că Austria se va opune aderării României la spaţiul Schengen. ”E doar un pretext ruşinos”
Senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat miercuri, 7 decembrie, că autorităţile din Austria se folosesc de "un pretext ruşinos" pentru a se opune intrării ţării noastre la spaţiul Schengen,...
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au emis un buletin de analiză în baza căruia directoarea instituției, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru „solicitare...