Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Judecatoarea Dinu se simte umilita in arest: Analfabetii, in acelasi loc cu cei cu studii superioare

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 18:00
6930 citiri
Judecatoarea Dinu se simte umilita in arest: Analfabetii, in acelasi loc cu cei cu studii superioare
Foto: Arhiva

Judecatoarea Viorica Dinu, arestata in dosarul in care este acuzata ca a primit mita, a declarat joi, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca se simte "umilita" de conditiile din inchisoare, intrucat "persoanele cu studii superioare nu trebuie sa stea in acelasi loc cu analfabetii".

In opinia ei, inchisorile din Romania nu sunt pregatite sa incarcereze oameni cu studii superioare.

"Faptul ca sunt inchisa ma umileste si nu imi ofera nicio alta forma de educare. In prezent, in Romania, penitenciarele nu sunt pregatite sa incarcereze persoane cu studii superioare. Acestea sunt amestecate cu analfabeti, cu care nu ai ce sa discuti si care nu te inteleg. Indiferent ce se intampla in viata cu un magistrat, el trebuie sa isi pastreze demnitatea. Eu am mi-am pierdut aceasta demnitate dintr-o greseala sau din prea multa mila fata de oameni", a spus Viorica Dinu.

Judecatoarea Viorica Dinu, eliberata din functie de Basescu

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa ia o decizie cu privire la mentinerea starii de arest in cazul inculpatilor Viorica Dinu, Antonela Costache si alte trei persoane, printre care si fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu.

Urmatorul termen din dosar a fost fixat de instanta pentru 17 octombrie.

Viorica Dinu si Antonela Costache au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), impreuna cu alte 21 de persoane, in 5 iulie.

Judecatoarele spagare raman in arest - decizie definitiva

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, va fi judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.

Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti "dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta", in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#judecatoarea Viorica Dinu studii superioare inchisoare, #inchisoare studii superioare judecatoare Dinu, #judecatoarea Viorica Dinu umilita , #inchisoare