Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Legea le da puscariasilor sarmalute si friptura de Sarbatori

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 11:31
1995 citiri
Legea le da puscariasilor sarmalute si friptura de Sarbatori
Foto: Arhiva

Cinci condamnati de la Penitenciarul Tulcea au fost lasati sa plece acasa pe perioada Sarbatorilor. Doi dintre ei vor sta acasa cinci zile, iar alti trei au voie sa stea doar 24 de ore. Cei cinci sunt incarcerati pentru furt.

Comandantul inchisorii spune ca nu s-a intamplat niciodata ca cei lasati in libertate sa cauzeze probleme in societate, scrie Adevarul.

"In cazul celor care stau acasa cinci zile, acestia trebuie sa fie neaparat in regim deschis sau semi deschis. Pentru cei cu 24 de ore, acestia pot fi si din regim inchis. De cele mai multe ori, acestia sunt inchisi pentru fapte minore. Nu putem sa lasam pe cineva condamnat pentru crima deosebit de grava in libertate, spre exemplu", spune seful Penitenciarului Tulcea, Ion Feodorof.

Cei care primesc permisii trebuie sa nu fi avut abateri disciplinare, sa dovedeasca faptul ca mentine legatura cu familia (scrisori, telefoane, vizite), trebuie sa nu fie semnalat ca potential pericol pentru societate si sa desfasoare activitati productive.

Condamnatii care nu sunt la fel de norocosi vor avea totusi parte de un meniu special in inchisoare.

"Conform legii, trebuie sa le dam un meniu imbunatatit pentru cele doua sarbatori. Primesc o masa traditionala persoanele private de libertate de religie crestin ortodoxa", spune Ion Feodorof.

De pe masa lor de Craciun nu vor lipsi borsul moldovenesc, sarmalele in foi de varza, ghiveciul cu carne si gogosile. De Revelion, detinutii vor primi ciorba de legume, piure cu friptura (130 de grame pentru cei care nu desfasoara activitati productive si 180 de gtrame pentru cei care muncesc), iar de 1 ianaurie detinutii au in meniu ciorba de fasole, cartofi prajiti cu friptura si pilaf cu carne.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#puscariasi Craciun, #puscariasi meniu special Sarbatori , #inchisoare
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
DAR SOMERILOR _!_!_!_