Ziare.com

Noi proteste in penitenciare: Au iesit in strada angajatii de la Jilava si Deva

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 15 Mai 2019, ora 09:51

   

Noi proteste in penitenciare: Au iesit in strada angajatii de la Jilava si Deva
Angajatii inchisorilor de la Jilava si de la Deva protesteaza, miercuri dimineata, nemultumiti de conditiile de munca.

Protestarii cer, printre altele, plata orelor suplimentare si a normelor actualizate de hrana si de echipamente, potrivit Europa FM.

De asemenea, angajatii sunt nemultumiti de lipsa de personal din penitenciare si cer adoptarea statutului politistului de penitenciare.

Amintim ca luni dimineata actiuni similare s-au desfasurat la penitenciarele Aiud si Rahova, angajatii fiind nemultumiti de regimul de munca la care sunt supusi.

Revendicarile  • adoptarea statutului politistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstitutionale, nedemocratice si anti-sindicale);
  • publicarea de urgenta a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021 (impus prin OUG 114/2018) - similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala, interzicerea muncii fortate in sistemul penitenciar, unde detinutii sunt platiti, spre deosebire de personal;
  • plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber (conform legii) - similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala;
  • stoparea suprasolicitarii si vulnerabilizarii personalului ca solutie pentru lipsa de resurse umane si financiare, precum si ca reactie manageriala la dezacordul de a munci suplimentar;
  • plata cheltuielilor turistice pentru intreg personalul si nu doar pentru 17% dintre salariati.


In calendarul de actiuni de protest pregatit de sindicate se mai afla si un miting in Piata Victoriei, programat pentru luna iunie, la care sunt asteptate 3.000 de persoane.

Dupa manifestarile de luni, ministrul Justitiei, Ana Birchall, a chemat protestatarii la negocieri, insa pana acum nu s-a ajuns la vreun acord.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1763 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor