Hayssam, gasit. A fost intr-un centru de retinere si arest, acum e la penitenciar (Video)

Marti, 23 Iulie 2013, ora 11:54
2977 citiri
Hayssam, gasit. A fost intr-un centru de retinere si arest, acum e la penitenciar (Video)

Politia a anuntat ca Omar Hayssam a fost transferat, in cursul zilei de marti, dintr-un centru de detentie intr-un penitenciar.

"In cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane, remis Ziare.com.

"Reamintim faptul ca, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie, in custodia Politiei Romane, fiind introdus intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru bancruta frauduloasa in iunie 2010, la 20 de ani inchisoare pentru acte de terorism in octombrie 2012 si la 16 ani inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni in noiembrie 2012", mentioneaza sursa citata.

Informatia potrivit careia Hayssam a fost transferat la penitenciar a fost confirmata de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Nu a fost, insa, dezvaluit numele penitenciarului.

Potrivit unor surse Digi 24, sirianul se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Hayssam, tinut la secret. Nu este in arestul Politiei si nici in penitenciar

Marti, omul de afaceri sirian trebuia sa se prezinte in fata judecatorilor pentru un nou termen in dosarul "Manhattan", in care este acuzat de delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala, prejudiciul produs fiind de circa 20 de milioane de euro. Aceasta ar fi fost prima aparitie publica a lui Hayssam de la aducerea sa in tara, vinerea trecuta.

La inceputul sedintei de judecata a fost citit referatul cauzei, iar grefierul a anuntat ca la dosar, in urma unor demersuri facute luni de Tribunalul Bucuresti in vederea citarii lui Omar Hayssam, prin intermediul ANP si Politiei Capitalei, cele doua institutii au remis raspunsuri prin care arata ca "nu se stie locul in care se afla" sirianul.

In acest context, avocatii inculpatilor au cerut amanarea judecarii cauzei, pe motivul lipsei procedurii de citare cu Omar Hayssam.

Instanta a stabilit doua termene, respectiv unul in 31 iulie, cand se va judeca propunerea de arestare facuta de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam si a fratelui sau in acest caz, iar un altul pe fond, in 9 septembrie.

Avocata lui Omar Hayssam, desemnata din oficiu, a fost amendata de instanta cu 300 de lei, pentru ca a lipsit de la termenul de judecata.

Omar Hayssam, adus in Romania: Cum a fugit sirianul de sub nasul autoritatilor

Omar Hayssam are de ispasit si o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak si ar putea fi inchis intr-un penitenciar de maxima siguranta, cel mai probabil la Giurgiu. De asemenea, acesta mai are o condamnare de 16 ani de inchisoare in dosarul Volvo Truck si inca una de trei ani in dosarul "Foresta Nehoiu". Toate aceste condamnari sunt definitive.

Omar Hayssam a mai primit si o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a granitei, dar sentinta judecatorilor nu este definitiva in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Hayssam predat penitenciar, #Hayssam transferat politie penitenciar , #inchisoare