Ovidiu Tender, ridicat de politisti de acasa si dus la inchisoare

Luni, 08 Iunie 2015, ora 20:00
10496 citiri
Ovidiu Tender, ridicat de politisti de acasa si dus la inchisoare
Foto: Hepta.ro

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost ridicat de politisti, luni, de la locuinta acestuia din comuna Dumbravita, judetul Timis, surse din cadrul Politiei spunand ca va fi incarcerat la Penitenciarul Timisoara.

Ovidiu Tender se afla, luni, la locuinta sa din comuna Dumbravita, aflata la marginea Timisoarei, iar dupa anuntarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti politistii s-au prezentat la domiciliul acestuia, in jurul orei 16.00, asteptand doar mandatul de executare a pedepsei pentru a-l putea ridica, transmite corespondentul Mediafax.

Mandatul a sosit in jurul orei 18.00, dupa care politistii i l-au prezentat lui Ovidiu Tender si l-au ridicat, dupa aproximativ o jumatate de ora.

Sotia lui Ovidiu Tender a declarat presei ca acesta este nevinovat, iar motivul pentru care a fost condamnat are legatura cu faptul ca a denuntat-o pe Alina Bica.

Ovidiu Tender, 12 ani si sapte luni de inchisoare in cazul Rafo-Carom - decizie definitiva

"A avut cinci interventii pe cord, sotul meu e nevinovat si a vrut sa participe la acest simulacru de proces, fara martori, fara probe, fara experize. Consider ca este o mascarada si un genocid. O sa ma lupt pentru sotul meu, atat aici, cat si in strainatate. Motivul pentru care a fost condamnat este faptul ca a denuntat-o pe Alina Bica. Daca ar putea sa ma aresteze pe mine in locul lui, m-as duce, pentru ca eu sunt sanatoasa, el nu e", a declarat femeia.

De asemenea, dupa aflarea deciziei, avocatul lui Ovidiu Tender a declarat ca omul de afaceri nu se va opune in executarea ei, dar, in continuare, apararea va incerca sa obtina anularea acestei hotarari.

"Este o decizie a unei instante, o sa ne luptam in continuare in justitie sa incercam sa obtinem anularea acestei aberante decizii, sa incercam sa ajungem in fata unei instante care sa asculte de probele pe care trebuie sa le facem. Am vazut la televizor opinii cum ca acest caz seamana cu cel al domnului Voiculescu.

Vreau sa va spun ca este un caz care a fost juduecat intr-un mod mult mai absurd decat cazul domnului Voiculescu. Daca in dosarul Voiculescu s-au dat termene de doua, de trei zile, de o saptamana, aici, singurul termen acordat in dosar pe judecata pe fond a fost de 12 ore, de la 1.00 noaptea, pana a doua zi la ora 13.00. Este aberant", a mai spus avocatul.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Timis, Ovidiu Tender ar urma sa fie incarcerat la Penitenciarul Timisoara.

Ovidiu Tender, condamnat impreuna cu Marian Iancu

Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani si sapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom, in care sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani, decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) fiind definitiva.

Tribunalul Bucuresti ii condamnase, in decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani si patru luni de inchisoare si pe Marian Iancu la 13 ani si opt luni de inchisoare, in dosarul Carom. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care luni a dat o decizie definitiva.

In acest dosar, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost trimisi in judecata in 2006, rechizitoriul fiind intocmit de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, trimisa recent in judecata, in stare de arest, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender si Iancu sunt acuzati ca au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onesti si au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, suma stabilita la nivelul anului 2003.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ovidiu Tender inchisoare, #Ovidiu Tender condamnat, #Tender Rafo Carom, #Tender condamnat inchisoare, #Marian Iancu condamnat inchisoare , #inchisoare