Primar PNG, condamnat la inchisoare pentru luare de mita

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 14:02
1944 citiri
Primar PNG, condamnat la inchisoare pentru luare de mita

Primarul comunei dambovitene Tartasesti, Cristian Ionel Costache, a fost condamnat de magistratii Tribunalul Dambovita la patru ani de inchisoare, pentru luare de mita.

De asemenea, inculpatului i-au fost interzise o serie de drepturi pe o perioada de doi ani.

Din pedeapsa de patru ani, edilului suspendat i se va deduce perioada retinerii si a arestarii preventive, incepand cu 24 mai 2011.

In plus, inculpatul trebuie sa plateasca cheltuieli judiciare in valoare de 10.400 de lei.

Sentinta de vineri a Tribunalului Dambovita poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile.

Ionel Cristian Costache (PNG-CD), primarul comunei dambovitene Tartasesti, acuzat de luare de mita, a fost trimis in judecata in iunie 2011. In rechizitoriul intocmit, procurorii anticoruptie arata ca, in cursul lunilor aprilie - mai 2011, edilul a pretins de la administratorului unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executata o lucrare de extindere si modernizare a iluminatului public in comuna Tartasesti.

Acest contract, in valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, fusese incheiat in cursul anului 2009 intre firma denuntatorului si Consiliul Local al comunei Tartasesti, spun anchetatorii, care afirma ca, in conditiile in care lucrarile nu au fost demarate nici in prezent, primaria respectiva achitase deja un avans in suma de 300.000 de lei.

Mai mult, primarul i-a comunicat denuntatorului ca nu este necesar sa execute lucrarea, ci doar sa faca unele mici reparatii in mod superficial si formal.

Banii au fost pretinsi si primiti cu ajutorul lui Relu Gheorghe Anghelescu, seful Serviciului Cooperare - Coordonare Autoritati Locale din cadrul Consiliului Judetean Dambovita, urmand ca acesta sa isi opreasca suma de 50.000 de lei din totalul banilor dati cu titlu de mita.

Pe 23 mai 2011, Anghelescu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 100.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#primar Tartasesti condamnat inchisoare, #primar coruptie Dambovita, #primar PNG mita , #inchisoare
Comentarii