Romania va avea doua noi inchisori - unde vor fi construite

Miercuri, 19 August 2015, ora 14:05
6292 citiri
Romania va avea doua noi inchisori - unde vor fi construite
Foto: Ziare.com

Romania ar urma sa aiba doua noi penitenciare, dupa ce Guvernul a autorizat Ministerul Justitiei sa achizitioneze doua studii de prefezabilitate pentru constructia unor penitenciare.

Astfel, potrivit unui comunicat de presa de miercuri, remis Ziare.com, Guvernul a aprobat autorizarea Ministerului Justitiei, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, sa efectueze cheltuieli pentru achizitia a doua studii de prefezabilitate destinate construirii a doua penitenciare in comuna Berceni, judetul Prahova si in municipiul Caracal, judetul Olt.

Pentru cele doua studii sunt necesare fonduri de un milion de lei, impartite in mod egal, urmand sa fie suportate din bugetul aprobat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Cele doua penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, construite respectand standarde impuse de Uniunea Europena, se mai arata in comunicat. Astfel, va fi asigurata o suprafata de 4 metri patrati pentru o persoana privata de libertate cazata la comun, respectiv 9 metri patrati pentru o persoana privata de libertate cazata individual.

In comunicat se mai precizeaza ca impotriva statului roman au fost pronuntate 121 de hotarari judecatoresti al caror obiect il constituie conditiile de detentie care nu corespund standardelor Consiliului Europei.

F.N.

#Romania constructie penitenciare, #Romania constructie inchisori, #Romania noi inchisori , #inchisoare