Sa ne amintim: Experimentul Pitesti - spalarea creierului prin tortura

Duminica, 15 August 2010, ora 17:21

   

Sa ne amintim: Experimentul Pitesti - spalarea creierului prin tortura
Inchisoarea omonima a fost intre anii 1949 si 1952 locul unor atrocitati de neimaginat. S-a urmarit ca prin umilinte si torturi psihice sa se distruga convingerile si credintele detinutilor politici, avand ca scop final transformarea lor in cetateni docili si obedienti ai regimului comunist.

Spalarea creierelor detinutilor din Pitesti este cel mai mare experiment de acest fel infaptuit in lumea comunista europeana. Disidentul rus anticomunist Alexandr Soljenitin se referea la aceste evenimente ca fiind "cea mai cumplita barbarie a lumii contemporane".

Tortionarul de la Pitesti

Tratamentul inuman al prizonierilor de la Pitesti se leaga de numele lui Eugen Turcanu, care supraveghea si ducea la bun sfarsit torturile, acesta la randul lui fiind un "reeducat".

Facuse parte din Garda de Fier, dar dupa razboi s-a inscris in Partidul Muncitoresc Roman. Legaturile anterioare cu miscarea legionara i-au fost tradate Securitatii si a fost inchis la Suceava. Aici alaturi de alti detinuti care trecusera prin practici asemanatoare ajung sa devina ei insisi tortionari formand "Organizatia Detinutilor cu Convingeri Comuniste".

Sub ordinele si indrumarile lui Alexandru Nicolski, subdirector general al Securitatii, ODCC-ul a fost trimis la Pitesti unde timp de trei ani a incercat sa zdruncine si sa anihileze orice simtaminte umane ale incarceratilor.

Experientele prizonierilor

Detinutii din inchisoarea Pitesti erau studenti ce faceau parte din partidele istorice, dar si legionari sau chiar comunisti considerati deviationisti.

Odata cu intrarea pe usile inchisorii sunt supusi unor violente chinuitoare de catre Turcanu si restul grupului sau. Degetele le erau strivite, erau batuti cu capul de ciment, erau arsi pe corp.

In timpul interogatoriilor, folosindu-se de tortura, sunt obligati sa recunoasca fapte imaginare, precum relatiile incestuoase dintre membrii familiei. Cei credinciosi aveau parte de un tratament si mai crud, deoarece se punea accent pe acelasi comportament deviant in descrierea personajelor biblice. Unii dintre ei erau imbracati ca Iisus in timp ce restul detinutilor ii insultau, mereu sub imboldul gardienilor care supravegheau atent din imprejurimi.

Se incurajau si actele de agresiune dintre detinuti incercand sa se elimine orice atasament ce s-ar fi creat intre ei.

Unii prizonieri au innebunit in urma terorii, umilintelor si torturilor. Este cazul lui Stoica Aureliu, Soltuz Laurentiu, Nedelcu Nicolae si Pintilie Ion.

Erau complet izolati de lumea de afara, erau batuti aproape zilnic, stateau in celule nesanitare, erau obligati sa stea toata noaptea in picioare cu fata la zid, erau hraniti necorespunzator, cateodata le dadeau mancare foarte sarata urmate de perioade lungi fara apa ducand la deshidratare, halucinatii sau moarte si erau fortati sa manance din aceleasi vase in care isi faceau nevoile.

Procesul reeducarii prin tortura

Spiritul uman trebuia sa fie invins, convingerile si atitudinile trebuiau sa fie inlaturate pentru a permite reeducarii sa functioneze. Daca aceasta se reusea, omul cu pricina devenea doar o carcasa goala in care se puteau introduce noile adevaruri.

De aceea, erau supusi la astfel de torturi si obligati sa participe la ore de predare a istoriei si ideologiei comuniste, ca acestea, dupa distrugerea sistemului de valori initial, sa implanteze in mintea umana deja zdruncinata noile idealuri ale regimului.

Sfarsitul experimentului

Cruzimile de la Pitesti au luat sfarsit odata cu preluarea conducerii de Gheorghe Gheorghiu-Dej. Un rol important l-au avut si presiunile venite din Occident care aflase de ceea ce se petrecea acolo.

Experimentul a fost oprit si 22 de oameni au fost judecati si condamnati la moarte in urma unui proces secret. Eugen Turcanu a fost condamnat pentru uciderea a 30 de detinuti si a uzului excesiv de forta in cazul a 800 de oameni si a fost executat impreuna cu alti 15 in decembrie 1954.

Din pacate, superiorii tortionarilor au scapat nepedepsiti. Alexandru Nicolski si-a continuat cariera ca adjunct al ministrului de Interne si a iesit la pensie in 1961. Celelalti responsabili de actiunile lui Turcanu din penitenciar, cum ar fi Dumitru Alexandru, seful inchisorii, sau Marina Ion, ofiterul politic al acesteia, au fost judecati, dar eliberati in scurt timp.

Circa 2.000 de oameni au trecut pragul inchisorii Pitesti, iar dintre acestia aproape 200 au murit. Dupa cum spunea unul dintre supravietuitori, Constantin Barba, majoritatea ar fi preferat sa isi puna capat vietii din cauza disperarii, chiar el fiind martor la moartea unor prizonieri, Gheorghe Serban si Gheorghe Vatasoiu, care s-au aruncat in casa scarii.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de12473 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Georgica Boerica
rank 3
Patimile dupa Pitesti de Paul Goma------> cartea care nu se gaseste, oare de ce?
Paul Goma nu a inventat inchisoarea de la Pitesti. El n-a trebuit sa imagineze cele ce s-au petrecut acolo intre 1949 si 1952...aceste lucruri s-au petrecut. Paul Goma primul desident roman, initiator al unei miscari pentru drepturile omului in tara sa, traind astazi in exil, aduce marturie, cu talentul scriitorului care daruieste naratiunii un suflu tragic, cu convingerea omului care refuza profanarea fiintei umane. Cartea sa ne urmareste ca o tragica aducere aminte.
bob23
rank 1
Atunci a fost experimentul "Pitesti"
Acum s-a mai modernizat fosta securitate...prin experimentul "Antena 3"
craiova1974
rank 1
.
da si experimentul PDL ete unul si mai reusit
Comentariu inadecvat
ovidiu_r55
rank 1
SA NE REINTOARCEM IN URMA CU 55 DE ANI.
Citat:

""Imaginatia delirantă a lui Ţurcanu (seful tortionarilor) se dezlăntuia mai ales atunci cand avea de-a face cu studenti care credeau in Dumnezeu si se străduiau să nu se renege. Astfel, unii erau botezati in fiecare dimineată: scufundati cu capul in hardăul cu urină si materii fecale, in timp ce ceilalti in jur psalmodiau formula botezului. Acesta dura pană ce continutul făcea bulbuci." (Virgil Ierunca, "Fenomenul Pitesti")

Studentii, profesorii ,intelectualitatea romaneasca era cea dezumanizata si decimata in inchisoarea de la Pitesti.
Pentru cine nu stie Fenomenul Pitesti are la baza ideea sovieticului Makarenco,specialist in delincventa juvenila si partizan al reeducarii detinutilor mai tineri de catre detinutii mai vechi ,dar care faceau parte din aceiasi clasa de varsta.
Comunistii romani au preluat aceste idei pe care le-au "perfectionat" intr-o enorma crima impotriva umanitatii prin decimarea tuturor valorilor intelectuale ale romanismului,astfel incat in acest an 2010 intelectualitatea romaneasca este redusa la conditia de tinichigii, alcoolici ,manelisti si o groteasca si subumana imoralitate care bulverseaza intreaga Europa.
DINCOLO DE REMEMORAREA ISTORIEI TORTIONARE SECURIST-COMUNISTE romanesti trebuie sa vedem care sunt consecintele Fenomenului Pitesti in actuala Romanie si cum sunt inspirati actualii tortionari neocomunisti de aceste crime impotriva umanitatii.
Georgica Boerica
rank 3
Etapele "Reeducarii Comuniste" aplicate poporului roman de Criminali ca Iliescu
Reeducarea cuprinde patru etape:

-demascarea externa; aceasta presupunea ca “dusmanul" sa recunoasca deschis ca e contra partidului si sa demaste toate persoanele anti-comuniste pe care le cunoaste (sau nu le cunoaste) cu care a intrat sau nu in contact. Povestea prinde dimensiuni apocaliptice si de-o absurditate hiperbolizata. Nu poti scapa in fata anchetatorului fara a spune TOT! Si cand TOT-ul nu il multumeste (sau nu exista) treci la presupuneri sau inventii

-demascarea interna; “dusmanul" trebuie sa-si demaste colegii de celula. Ca ai/nu ai ceva de spus, trebuie sa ai. Intotdeauna sunt agitatori!

-denigrarea morala a familiei; asta e de departe cel mai cumplita. Cu dezinvoltura afirmi ca mama ta e o ***, ca te culci cu sora sau fratele, ca tata isi violeaza copiii, toate astea la un nivel de neimaginat. Nu va puteti imagina ce orori trebuiau scoase pe gura. Si toate pentru pur divertisment sau pentru curatirea spirituala

-dovada reeducarii; aceasta era cu siguranta atat de bine gandita de anchetatori incat nici daca le treceai pe toate celelalte prin prefacatorie, nu reuseai sa o fentezi pe ultima. Variantele erau multiple, fie erai pus sa-l torturezi pe un apropiat (daca iti era familie era cu atat mai bine), fie asistai cum sunt altii torturati (senzatia celor care au supravietuit era ca mai degraba ar fi acceptat propria lor tortura decat sa o asiste pe a altcuiva).
Dintre torturi amintesc doar cateva (ele sunt mii si de o violenta atroce): mii de genoflexiuni sau flotari, mancarea propriilor (si a altora) excremente, curatarea camerei cu limba, neclipitul timp de ore in sir, dansatul pe corpul altcuiva, treburile (lipsa mica sau mare) se faceau in 20 de secunde, de dus nici nu putea fi vorba, crucificarea, privitul la bec zile in sir, ruperea oaselor, nu mai pot si nu mai are rost.

Nu va puteti imagina ce inseamna tortura pana cand nu cititi. Nu am intalnit ceva mai crud in tot ceea ce am citit pana acum. Este de departe mai cumplit decat si-ar putea imagina cineva. In timp ce citeam, un singur citat imi venea in minte: “Cat de strain trebuie sa fie Dumnezeu de suferinte, de ne lasa sa le continuam. Daca ar stii cat de cat, nu se poate sa nu-l napadeasca mila."

Iti multumim Paul Goma ca ti-ai depasit piedicile si ai lasat in urma o carte atat de valoroasa!
ovidiu_r55
rank 1
GEORGICA,
..ai dreptate, aici se include si mineriadele si evenimentul criminal Targu Mures ,toate au avut drept scop "reeducarea"romanilor de dupa 1989.Mie mi se par cu mult mai dezumanizante si crunte "reeducarile" perfectionate si contionuatoare a lui iliescu ion ale regimului Basescu Traian: vezi manelizarea generalizata a tarii, vezi infestarea autoritatii statului cu prostituatele basesco-udriste ,vezi impunerea imoralitatii comuniste intregii tari,vezi incultura ucigatoare,vezi distrugerea separarii puterilor in statul roman,vezi teroarea psihica animalizata de pe acest forum a "angajatilor" Serviciului Secret udrist,extrem de grava pentru toti romanii.Cine insulta asa cum o fac,inuman si degradant,pro-PDL-istii, fii sigur ca vor si ucide miseleste fizic si psihic asemeni ca-n Experimentul Pitesti.
Marion
rank 5
Foarte amuzante toate cele ... patru ... comentarii la un articol despre un moment in istoria noastra care ne defineste in parte ca natiune.
A se remarca inca odata ca legionarii cu crucea in mana au trecut in graba la secera si ciocanul si ca biserica era totdeauna in spatele lor sau a comunistilor, tot una.

E greu de imaginat ce poate face un om sa se transforme cu atata usurinta intr-un animal salbatic, intr-o fiinta total irationala. In ultima instanta e o chestiune de decizie personala. Undeva ceva e rupt si destramat la nivel spiritual. Acest fapt e cu atat mai posibil cu cat ca societate ne lasam manipulati de falsa spiritualitate a religiei sau de ideologia unui comunism cu pistolul la cap.

Intr-un fel, aceasta mentalitate e perpetuata de politicienii si presa de azi. E posibil ca in timp, cu fiecare generatie spiritul natiunii sa se vindece. Tot depinde de noile generatii si de cum ele vor decide sa-si traiasca viata.
kozma
rank 2
Realitatea Tv si Antena3 : un experiment social MODERN
Experiment Secolul XXI

Realitatea dupa Pitesti

Realitatea lui Emil Hurezeanu&Co

de Dragos Paul Aligica
HotNews.ro
Joi, 3 decembrie 2009


Un experiment psiho-sociologic


Sa spui ca tot ceea ce fac “moderatorii" si producatorii emisiunilor in cauza reprezinta o insulta la adresa profesionismului si bunului simt, este o observatie banala.

Ceea ce avem acolo este un experiment social, un laborator natural.
In Romania anului 2009 avem auto-selectat un esantion de specimene pentru un studiu de psihologie politica si poate de psiho-patologie. Avem adunati la un loc un grup de indivizi ce ofera o mostra clara de cum arata caracterul si structura personalitatii modale a propagandistului tipic, a omului ce executa pe linie ierarhica functia social-politica de a distorsiona adevarul, de a ponegri, a minti si a manipula. Totul in deplina cunostiinta de cauza cu privire la ceea ce face si la cum arata in realitate lucrurile.

Este o observatie clinica ce implica o teza stiintifica. Acest esantion oferit de Realitatea in prime-time nu reprezinta doar niste mercenari de presa.
El reprezinta un valoros set de cazuri antropologice ce ne ajuta sa intelegem cum a fost posibila propaganda nazista sau comunista, cum functioneaza suportul ei uman.
El ne ajuta sa intelegem de ce ceea ce s-a intamplat din acest punct de vedere in secolul 20 nu a fost o aberatie ci ceva ce isi gaseste oricand resurse si instrumente in unii dintre oamenii ce ne inconjoara.

http://www.hotnews.ro/stiri-media_in_campanie-6608979-realitatea-lui-emil-hurezeanuco.htm
Ghilotina
rank 5
Securitatea continua peste "experimentul Pitesti" . Atunci aveau puterea discretionara , inchisorile , Volgile negre , ochelarii de tabla , salaul de pe strada , la miezul noptii in asa fel incat trebuiau sa bage spaima
... in oameni .

Una din metodele preferate ale Securitatii era tortura psihica . De fapt , pana in '89 romanii au fost un popor torturati psihic . Tot lagarul socialist a fost opresat psihic .
De-asta a trebuit ca trecerea sa se faca in forta -- ca altfel ar fi durat cine stie cati ani .

Referitor la Securitatea incliftata de acum , la securistii cu bani si trusturile lor media -- sa speram ca au pierdut in fata unei populatii informate .

Cunosc insa cativa tineri , cu de toate - facultati , buricul Bucurestiului , calculatoare -- care repeta ca automatele tot ce spun aia la Antena .
Au in glas acelasi tremur nervos ca al ciutacilor , care se prefac ca galgaie de indignare .
Ei bine , uite ca securistii au reusit sa murdareasca mintile unor neavizati .
Cine raspunde pentru asta !??
Cum de este permis atentatul psihic asupra romanilor !????
De ce nu face CSAT o investigatie !???
ovidiu_r55
rank 1
MARION,
..ce stii d-ta despre onoarea militara,despre sacrifiul pentru tara,ce stii d-ta ,dsincolo de intoxicarele "istoricilor "politruco-bolsevico-comunisti despre "legionari".
Da ai perfecta dreptate,in Romania au exista ,maI EXISTA INCA MONSTRI SUBUMANI care " sa se transforme cu atata usurinta intr-un animal salbatic, intr-o fiinta total irationala." asa cum preabine spui.
priveste astazi in jurul d-tale si ingrozeste-te cat de decazuiti sunt neocomunsitii ilisto-basesti, cu cata "animalitate " si rapacityate ucid pentru averile lor cladite pe osamintele romanilor.

Iata aici un exemplu abominabil de rapacitate neocomunista:

http://blog.imperiaonline.me/tun-de-150-000-000-e.html

Iata aici masuri dictatoriale care vor transforma in curand Romania intr-un lagar de exterminare umana.citti cu rabdare si apoi ganditi la ce va asteapta sub regimul totalitaristo-basesc:

http://blog.imperiaonline.me/se-pregateste-ingradirea-accesului-la-justitie.html
boxyro
rank 5
sunt prea tristi pentru un experiment
a face parte dintr-un experiment de orice fel inseamna si un pic de inteligenta .. la cele doua posturi nu prea gasesti ..doar ura, spume la gura, si obsesii personale
ovidiu_r55
rank 1
BOB23,TU NU ACUZI ANTENA 3, CI ACUZI SI DENIGREZI FEDERATIE EUROPEANA DE JURNALISM,
...deoarece toate acuzatile maRsave,FARA SUSTINERE IN REALITATE,FARA DOVEZI IMBATABILE,CONTRARE JURISPRUDENTEI EUROPENE SI DEONTOLOGIEI JURNALISTICE, ale lui Boc emil,udrea elena si ale lui Basesdcu Traian au fost aspru criticate decatre FEJ.
Ghilotina
rank 5
Securistii care finanteaza si ghidoneaza atacul celor 2 posoturi de televiziune
... din pacate ataca si impiedica infiintarea oricarui ONG adevarat , serios , care ar putea cere investigarea activitatii posturilor terspective .
Trusturile media finantate de securistii - teroristi ar putea fi puse sub observatia opiniei publice .
In curand se va intampla si asta !
ovidiu_r55
rank 1
GHILOTINA NE AMENINTA CA-N CURUND VA INCEPE GENOCIDUL IMPOTRIVA MASS-MEDIEI ROMANESTI?
Vom vedea executii in plina strada ,sau poate in beciurile si hrubele stiute numai de Ghilotina securista?

Ceea ce nu intelege Ghilotina este faptul ca ea INSASI acuza PDL-ul care are in mana toata justitia romaneasca,PRIN GUVERNARE si careia i se poate adresa daca cumva jurnalistii de la Antene si nu numai, ar incalca deontologia jurnalistica si ar aduce atingere demnitatii "politicienilor" PDL-isti.
Deoarece Antene SPUN DOAR ADEVARUL CRUNT AL REGIMULUI BASESCU TRAIAN,PDL-istii nu se adreseaza justitiie ,
dimpotriva isi fac foarte des aparitiile lor ,DE TIP SLOW WHITE, la ANTENE unde NU AM DOVEZI SI REPLICI
A R G M E N T A T E IMPOTRIVA ADEVARULUI INUMAN DE TIP TOTALITARISTO-PDL-ist dezbatut profesional la Antene.

GRAVA este ultima propozitie a Ghilotinei:

"In curand se va intampla si asta ! "

....care ameninta si ne anunta ca politia politica din Serviciu Secret de pe Internet al Elenei Udrea va cobora in plina strada(inceputul a fost facut cu agresarea fizica a ziaristului Victor Ciutacu) si va ucide.

Oare Basescu Traian,pe care, CICA , Ghilotina il reprezinta ,ce ar avea de spus despre aceste amenintari fatise?
bum
rank 5
o parte din tortionari stau bagati in - justutie - ( dau verdicte , fac legea si explica capitolul democratie )
--------
Dick-Dubya
rank 1
Interesant, d-ule Laurentiu Dologa, faptul ca nu pomeniti nimic de Paul Goma ( ori, mi-a scapat mie, din viteza cu care am citit articolul )
Marele dizident roman, care traieste la Paris si pe care am avut onoarea sa-l cunosc in sept. '91, descrie cu lux si amanunte in cartile sale, ceea ce s-a intamplat in inchisorile politice romanesti. Mi se pare ciudat ( ba chiar A-normal ) sa vorbesti despre Pitesti si reeducare, fara sa pomenesti nimic despre Goma ( e ca si cum ai vorbi despre monarhia la romani, dar l-ai omite pe Carol I, spre exemplu ! ). Eu cred - sunt convins, ca Paul Goma este un ' subiect tabu ' in mass-media din Tara Romaneasca, din aceste motive: s-a ridicat in doua picioare, in mijlocul turmei de behaitoare - si nu ma refer numai la scriitorimea pupincurista, precum leul intre hiene, aratand ca nu suntem toti lasi si ca ciuma rosie poate fi atacata si eventual, infranta; pe de alta parte, ca basarabean, descrie cu lux si amanunte la ce s-a pretat comunitatea romano-evreiasaca de peste Prut, in timpul retragerii trupelor romane, in urma ultimatului bolsevic ! Mai mult, transmite posteritatii ce rol a avut aceiasi comunitate evreiasca in instaurarea comunismului in Romania ! Frati romani, pentru ca ceea ce s-a intamplat la Pitesti si Aiud, la Suceava, Botosani si la Canal, sa nu se mai repete NICIODATA, trebuie sa ne cunoastem ISTORIA NEAMULUI, scrisa nu de altii ( de cei din poezia lui Eminescu: " De la Nistru pan' la Tisa/ Tot romanu' plansu-mi-sa..." ), ci de ai nostri, eroii natiunii romanesti ! Paul Goma este nu numai un erou in viata, ci constituie hartia de turnesol a clasei politice romanesti si a guvernarii dambovitene. Vom sti ca avem un presedinte patriot in fruntea tarii, in ziua in care acesta il va invita, cu onorurile ce i se cuvin, pe patriotul Goma, in tara ( iar acesta va accepta ). Pana atunci, ne vom zbate in mocirla coruptiei si a nimicniciei, ca un popor ratacit in negura istoriei, dezbinati si inraiti, mutilati sufleteste si fara credinta adevarata in Dumnezeire ! Doamne, fie-Ti mila de romani si da-Le puterea de discernamant, sa deosebeasca graul de neghina, patriotii de tradatori, vitejii si curatii, de misei si bicisnici ! De-abia atunci vor avea conducatorii vrednici pe care-i vor merita si care-i vor calauzi in desert ! " Doamne, fie-Ti mila de romani ! "
Nae doctorul
rank 2
Adevaratii vinovati au scapat nepedepsiti
Domnule Dologa,
Spuneti ca "din pacate superiorii tortionarilor au ramas nepedepsiti".Pai tocmai asta arata clar ca a existat un plan diabolic de asmutire a romanilor contra romanilor,fiindca atat tortionarii cat si victimele erau romani.Iar cei care au conceput si dirijat infaptuirea planului nu puteau decat sa priveasca cu satisfactie sadica,cat de jos pot cobori romanii pana la completa dezumanizare.Experimentul Pitesti a avut deci drept tinta poporul roman,adica dorinta oarba si scelerata a unora de a demonstra ca noi, natiunea romana nu avem nici un reper, nici un cult, nici un simbol, la modul cel mai general-ca nu avem nici un Dumnezeu-. Repet , Turcanu si echipa lui de scelerati au fost niste instrumente in mana unor indivizi facuti din acelasi material ca Himmler sau Beria.Este evident pentru mine ca superiorii tortionarilor nu puteau fi pedepsiti in timpul comunismului. Ceeace insa eu nu inteleg este cum de acesti indivizi(ma feresc sa le spun oameni) au scapat nepedepsiti dupa 1990.
gabrielteodorescu
rank 3
Fenomenul Pitesti...
vezi si:

Pitesti: Genocidul sufletelor
Pitesti – Cronica unei sinucideri asistate
Casa terorii. Documente privind penitenciarul Pitesti (1947-1977)...
...toata lumea a torturat... si toata lumea a fost torturata...astfel apare contestarea insasi a statutului de victime ale celor torturati... "Fenomenul Pitesti" - de Virgil Ierunca republicata in 2007 Humanitas
gabrielteodorescu
rank 3
...nu m-am putut rabda...
...anii "50-"60 ... fenomenul Pitesti, si la fel de bine Jilava, Gherla, sau Sighet... regizate sau nu, AU EXISTAT!...,intimidariile fizice, anihilarea oricare ratiuni,incercarile de asasinat ... multe reusite,...au dus la reducerea la tacere a intelectualitatii romanesti...
ovidiu_r55
rank 1
EXPERIMENTUL PITESTI ESTE PESTE ANI PREZENT IN SERVICIUL SECRET PE INTERNAT AL ELENEI UDREA.
In primul rand ceea ce s-a petrecut in inchisoarea din Pitesti intre anii 1949-1952 detine un loc aparte in inspaimantatorul istoric al ororilor concentrationare ale veacului al XX-lea si este caracterizat a fi fost "una din cele mai cumplite experimente de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastra"(Francois Furet)

Fenomenul Pitesti apartine acelor crime impotriva umanitatii, savarsite pe pamant romanesc si ramase pana astazi nepedepsite,ceea ce face ca Romania sa nu aiba viitor,iar actualii tortionari neocomunist-udristo-basesti sa le reitereze la scara nationala prin actualul Serviciu Secret de pe Internet al Elenei Udrea unde asa zici "comentatori "de o josnica conditie si noneducatie toal subumani au primit ordin sa se ataseze de acei oameni care au curajul sa condamne regimul totalitar Basescu Traian.Dupa cum prea bine stiti cu totii nu lipsesc injosirele,amenintarile cu moartea ,umilintele cele mai degradante si mai inumane pe care doar o minte de securisto-comunisti le poate inventa.
Ca si-n urma cu peste 55 de ani,se folosesc drept tortionari indivizi din aresturile politiei ,sau prostituate luate si folosite in cel mai degradant mod.

De aceea:

"Problema de capetenie (a Romaniei) este de a invinge amnezia.Trebuie ca totul sa se plateasca,altfel nu exista viitor.Pierderea adevaratei memorii echivaleaza cu a pierde simtul realului.
Trecutul nu poate fi falsificat.Fiecare dintre cei care au fost exterminati,au pe mai departe cuvantul lor de spus."(Nadejda Mandelstam)

De aceea nu este de a ajuns ca acest Serviu Secret pe Internet al Elenei Udrea a fost descoperit ,el trebuie cat mai urgent dezvaluit in totalitate si condamnat cu strictete, mai ales ca recent prietenul intim al lui Basescu Traian,puscariabilul terorist international Diaconescu Dan anunta ca daca vine la conducerea Romaniei ,el va conduce numai cu puscariasi.

Inspaimantatorul Experiment Pitesti nu este istorie ,el este pura si crunta realitate romaneasca in Romania regimului Basescu Traian.
ovidiu_r55
rank 1
DA,INTRADEVAR ESTE FOARTE PROST,
..pentru ca monitorizarea Serviciului Secret al Elenei Udrea de pe Internet ingrozeste intreaga Europa si se pune din ce in ce mai mult problema necesitatii unui Tribunal Penal International care sa-i judece pe calaii neocomunisto-stalinisto-nazisti ai Romaniei.
SA NE AJUTE DUMNEZEU SA REZISTAM PANA ATUNCI.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor