Sergiu Bahaian, condamnat la 12 ani de inchisoare cu executare - decizie definitiva

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 20:01
5268 citiri
Sergiu Bahaian, condamnat la 12 ani de inchisoare cu executare - decizie definitiva
Foto: bzi.ro

Omul de afaceri Sergiu Bahaian a fost condamnat la 12 ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a inselat opt firme cu aproximativ 700.000 de lei, decizia anuntata miercuri de Curtea de Apel Bucuresti fiind definitiva. Alte trei persoane au fost condamnate in acest caz.

In acelasi dosar, Dan Negureanu a primit o pedeapsa de zece ani de inchisoare cu executare, Edward Marian Marculescu a fost condamnat la sase ani si opt luni de inchisoare, iar Tene Fluture va executa trei ani si patru luni de inchisoare, in timp ce Calin Mircea Rosu a fost achitat.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe Sergiu Bahaian, fostul patron al Sabina Product si al clubului Gloria Buzau, si la cinci ani interzicerea unor drepturi civile. Bahaian fusese condamnat de Tribunalul Bucuresti la zece ani de inchisoare, dupa doi ani si trei luni de judecata, in 29 mai 2013.

Sentinta a fost contestata in 15 iulie 2013 la Curtea de Apel Bucuresti, care dupa un an si trei luni a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Sergiu Bahaian, condamnat la zece ani de inchisoare

In dosarul in care a fost condamnat definitiv miercuri, dupa trei ani si opt luni de judecata, Sergiu Bahaian a fost acuzat de procurorii DIICOT de inselaciune, fals si uz de fals, fapte pe care le-a comis impreuna cu cei patru si cu Gheorghe Vasilache.

Bahaian si complicii lui au inselat cu aproximativ 700.000 de lei opt firme din Bucuresti si din judetele Arges, Brasov si Prahova, de la care au luat autoturisme de lux in leasing sau alte marfuri, folosind file CEC si bilete la ordin fara acoperire.

Instanta i-a obligat pe inculpati la despagubiri civile, astfel:

  • Bahaian, Negureanu, Marculescu, Vasilache si Fluture trebuie sa plateasca, in solidar, societatii Bavaria Leasing IFN SA suma de 595.553,35 de lei;
  • Vasilache si Fluture - 86.428,73 de lei societatii Policolor SA si 86.916 lei SC Romcarton SA;
  • Fluture - 75.404,27 lei societatii Yldiz General Forest SRL, 35.308,59 lei SC Ircom Serv SRL si 19.394 de lei SC Vlasa Tur SRL.

Condamnat la 26 de ani de inchisoare, in 2013

Intr-un alt dosar, Sergiu Bahaian a fost condamnat, in 14 octombrie, tot de Curtea de Apel Bucuresti, la 25 de ani de inchisoare, pentru constituire a unui grup infractional organizat, din care mai faceau parte 14 persoane, printre care si Edward Marian Marculescu si Dan Negureanu. Bahaian si ceilalti membri ai gruparii au fost judecati in acest dosar pentru ca au inselat 35 de firme si au produs fraude de peste doua milioane de euro.

Bahaian executa in prezent si o pedeapsa de 26 de ani de inchisoare primita in 2013 intr-un alt dosar, in care una dintre infractiuni a fost tot cea de inselaciune, cu un prejudiciu de aproximativ 650.000 de euro. El a fost judecat pentru ca constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, in scopul de a obtine beneficii materiale importante, prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing. Ulterior, instigati de Bahaian, alti doi complici ai acestuia i-au omorat pe Leonte, Ulezu si Captalan.

Omul de afaceri Sergiu Bahaian, condamnat la 26 de ani de inchisoare

Bahaian mai are o condamnare de zece ani de inchisoare, primita in 25 noiembrie 2012, intr-un alt dosar, pentru o inselatorie in care a cazut victima o familie.

Sergiu Bahaian a fost condamnat si in 2 decembrie 1998, la cinci ani de inchisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, in calitate de asociat unic si administrator la SC Sabina Product SRL, Bahaian a indus in eroare aproximativ 5.000 de persoane, incasand ilegal peste 700.000 de lei.

In 1995, Bahaian a fugit din Romania, impreuna cu trei colaboratori, dupa ce a constatat ca nu poate sa-si respecte obligatiile contractuale. In decembrie 1995, Bahaian a fost arestat in Ungaria, iar cateva luni mai tirziu a fost extradat, pentru a fi judecat de autoritatile romane. La 19 septembrie 1997, Bahaian a fost eliberat, dupa ce facuse un an si noua luni de inchisoare.

Citește și:
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o intrare în PNL, că în momentul de faţă are un mandat administrativ foarte dificil...
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, da nuie cam mult, ca vaz caia care an shelat statu, lea dat