Sergiu Bahaian, condamnat la zece ani de inchisoare

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 19:58
2784 citiri

Fostul patron al Sabina Product si al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, a fost condamnat, joi, la zece ani de inchisoare. Decizia vine in urma apelului lui Bahaian, care primise initial 14 ani de inchisoare.

Pe 13 aprilie 2012, Bahaian a fost condamnat, alaturi de alte doua persoane, la 14 ani de inchisoare intr-un dosar de inselaciune. El a facut apel, astfel ca joi, Curtea de Apel i-a mai redus patru ani din pedeapsa, noteaza Mediafax.

Sergiu Bahaian mai are o condamnare de 26 de ani la inchisoare, pentru ca a instigat la uciderea a trei dintre complicii sai, Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan. El mai este judecat si in alte dosare de inselaciune si instigare la omor.

Sergiu Bahaian, trimis in judecata pentru inselaciune de 700.000 euro

La inceputul anului 2011, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea in judecata a lui Sergiu Bahaian si a altor cinci inculpati pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Procurorii au constatat ca inculpatii determinau persoane cu o situatie materiala precara sa preia societati comerciale, ca asociat unic si administrator, administrarea in fapt fiind realizata insa de catre liderii gruparii.

Membrii gruparii au produs un prejudiciu in valoare de aproximativ 700.000 euro.

Sergiu Bahaian, trimis in judecata intr-un nou dosar

In 10 noiembrie 2010, Serviu Bahaian a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT intr-un alt dosar in care este acuzat, alaturi de alte 13 persoane, de inselaciune (65 de societati pacalite prin diverse operatiuni fictive cu peste 5 milioane lei), omor, instigare la omor calificat, fals in inscrisuri, precum si fals privind identitatatea, fapte comise in perioada noiembrie 2006-aprilie 2007.

Intre alte acuzatii, Valentin Slepac si Nicolae Mirsu, instigati de Sergiu Bahaian, sunt judecati si pentru ca l-ar fi ucis pe Lucian Cernat aruncandu-l in Dunare de pe podul rutier care traverseaza bratul Dunarea Veche, dupa ce l-au obligat sa bea alcool, ajungand astfel in imposibilitate de a se apara.

Citește și:
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o intrare în PNL, că în momentul de faţă are un mandat administrativ foarte dificil...