Silviu Bian, fostul sef al ANOFM, condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 16:14
5001 citiri
Silviu Bian, fostul sef al ANOFM, condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare
Foto: Arhiva

Fostul sef al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, a fost condamnat la noua ani de inchisoare cu executare, au hotarat, miercuri, judecatorii Tribunalului Bucuresti.

Fostul sef al ANOFM este acuzat ca a primit mita. Bian ar fi incasat 270.000 de euro, transmite Digi 24.

Tribunalul Bucuresti a mai dispus confiscarea de la Silviu Bian a sumelor de 956.500 de lei si 22.000 de euro. Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, trimis in judecata pentru luare de mita

Silviu Bian a fost trimis in judecata in 9 noiembrie 2011, in stare de arest preventiv, fiind acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, in forma continuata. Alaturi de el au fost judecati Cristache Ristea, directorul executiv al Centrului de Formare Profesionala a Personalului ANOFM, si Alexandra Maria Tichindelean, director al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM la momentul comiterii faptelor.

Cristache Ristea a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare, pentru complicitare la luare de mita, iar Alexandra Maria Tichindelean a fost condamnata la doi ani si sase luni de inchisoare, pentru luare de mita, in cazul celor doi instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei.

Bian a stat in arest din 16 octombrie 2010 pana in 7 februarie 2012, cand a fost pus in libertate in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Silviu Bian condamnat inchisoare, #Silviu Bian ANOFM condamnat inchisoare, #Silviu Bian inchisoare executare mita , #inchisoare